Μενού Κλείσιμο

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα Δ. Κατερίνης για το 2024

Ιωάννης Ντούμος: Προτεραιότητα η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων χωρίς να επιβαρύνονται οι δημότες

 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα μελετών και έργων του Δήμου Κατερίνης, για το έτος 2024, ύψους 7.617.426,48 ευρώ, καθώς και τις προβλέψεις για τις προμήθειες υλικών και παροχή υπηρεσιών, ύψους 1.552.773 ευρώ, ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας, 29 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της συνεδρίασής του, το Δημοτικό Συμβούλιο. 

«Καταθέτουμε σήμερα το τεχνικό πρόγραμμα έργων και μελετών, έχοντας ως βασικό μέλημα την αξιοποίηση και χρηματοδοτικών εργαλείων, τα οποία δεν επιβαρύνουν τους δημότες» σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ενώ όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χαράλαμπος Οφίδης: «Με εντολή του Δημάρχου, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε έργα που κινδύνευαν με απένταξη, να έχουν λάβει έγκριση επαναχρηματοδότησης και να συνεχιστούν κανονικά. Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η κατάρτισή του έγινε  στο ελάχιστο αυτό χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας και ενώ έπρεπε αυτές οι διαδικασίες να «τρέξουν» από την προηγούμενη διοίκηση έως το τέλος του 2023». 

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, από τον εισηγητή – ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, Δημήτρη Ντούρο: «Το εν λόγω Τεχνικό Πρόγραμμα κατατίθεται μέσα στα σφιχτά οικονομικά πλαίσια, τα οποία έχουν διαμορφωθεί στον Δήμο. Μέσα σε αυτό το τοπίο, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας έγιναν και όλες οι προβλέψεις για τις προμήθειες αναγκαίων υλικών και παροχή υπηρεσιών, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για την ομαλή λειτουργία των δημοτικών υποδομών και την καθημερινή εξυπηρέτηση των δημοτών. Υλοποιείται όμως  ταυτόχρονα και η  ουσιαστική δέσμευση της νέας διοίκησης, για περικοπή – εξορθολογισμό δαπανών».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ