Μενού Κλείσιμο

Εγκαινιάστηκε το δυτικό κομμάτι της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης

Στην οδό της ανάπτυξης

 

Χαρακτηρίστηκε ως το κορυφαίο έργο που έγινε για την Κατερίνη. Χαρακτηρίστηκε ως το έργο που θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία της πόλης και θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης. Η Περιφερειακή Οδός (ένα σημαντικό τμήμα της τουλάχιστον) δίνεται στην κυκλοφορία και αυτό αποτελεί από μόνο του, σημαντική εξέλιξη για την πόλη, την Πιερία, αλλά και την Κεντρική Μακεδονία.

 

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, οι αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής και Υποδομών, ο δήμαρχος Κατερίνης και ο πρώην δήμαρχος της πόλης, έκοψαν την κορδέλα και παρέδωσαν στους πολίτες ένα έργο που με την ολοκλήρωσή του (απομένουν περίπου ακόμη 4 χιλιόμετρα) απόλυτα δίκαια, θα χαρακτηρίζεται ως έργο πνοής.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανεβαίνοντας στο βήμα, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην τελετή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην κατασκευή του έργου, είτε πρόκειται για πολιτικό, είτε για υπηρεσιακό προσωπικό.

Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του έργου, υπογράμμισε τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια σε τέτοιου είδους έργα τα οποία αλλάζουν όχι μόνο την εικόνα της περιοχής, αλλά όλης της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Τζιτζικώστας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το έργο, ενώ διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του 2019, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της υπογραφής των συμβάσεων που θα ολοκληρώσουν το υπόλοιπο έργο. Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την αρχική σύμβαση, το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί στο σύνολό του, σε τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης. Χθες, με καθυστέρηση τριών ετών, παραδόθηκε κάτι περισσότερο από το μισό.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του, «γιατί δίνουμε στην κυκλοφορία τον δυτικό άξονα της περιφερειακής της Κατερινης, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα έργα της ΠΚΜ που συνδέει την Κατερινη με το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο», όπως είπε χαρακτηριστικά

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε, πως ουσιαστικά ο δυτικός άξονας αποτελεί τη συλλεκτήρια οδό ολων των κινήσεων από την πόλη της Κατερίνης προς όλους τους οδικούς άξονες που συνδέονται με την πόλη. «Αποτελεί τη συλλεκτήρια οδό όλων των κινήσεων προς την Κατερίνη, τόσο προς το εθνικό οδικό δίκτυο, όσο και από το δευτερεύον οδικό δίκτυο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Κατερινης και Κατερίνης-Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όσο και από το επαρχιακό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Κατερίνης με τους όμορους δήμους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ειδική αναφορά όχι μόνο στη συνεργασία που είχε με τον πρώην δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, αλλά και με τον (τότε Υπουργό της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου) Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.