Μενού Κλείσιμο

Έφυγε ο Γιώργος Φαρμάκης

Στις 4:30 το απόγευμα το τελευταίο αντίο στο Λιτόχωρο

Μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, έφυγε χθες το μεσημέρι από τη ζωή ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης.

Η είδηση του θανάτου, του πρώην αντιδημάρχου και επί πολλά χρόνια στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπαθανασίου στο Δήμο Λιτοχώρου (και μετέπειτα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου), μπορεί να μην έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά σκόρπισε θλίψη σε όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί τους, από όποιο πόστο και αν υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση.
Ο Γιώργος Φαρμάκης, υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση, το Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον πρώην Δήμο Λιτοχώρου για (συνολικά) πάνω από 20 χρόνια. Επί πολλά έτη υπήρξε αντιδήμαρχος Λιτοχώρου, ενώ διετέλεσε και δημαρχεύον, στο νεοσύστατο (τότε) Δήμο Δίου-Ολύμπου, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στο οικονομικό συμάζεμα του νεοσύστατο Δήμου, ο οποίος βρισκόταν «ένα βήμα» πριν την χρεοκοπία.
Το 2010 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Συνδυασμός Ευθύνης», χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί δήμαρχος, αν και την πρώτη Κυριακή των εκλογών συγέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό. Παρά την ήττα του, ποτέ δεν αδιαφόρησε για τον τόπο του, του οποίου τα συμφέροντα προσπάθησε πάντα να προασπίσει μέσα από το θεσμικό ρόλο που του ανέθεσαν οι συνδημότες του. Κάτι που έπραξε στο ακέραιο μέχρι να αρχίσουν να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του.
Ο Γιώργος Φαρμάκης έφυγε από τη ζωή στα 56 του χρόνια. Το στερνό αντίο θα του πουν φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες σήμερα το απόγευμα στις 4:30 στον Άγιο Νικόλαο Λιτοχώρου
Ο εκδότης, ο διευθυντής και οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Επτά και Πολιτεία, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς του και την «εξ’ ύψους παρηγορία».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ