Μενού Κλείσιμο

Έφυγε νικητής

Το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη Πολύζο είπαν οι Πιεριείς χθες το απόγευμα στον Κολινδρό.

Ο πρώην βουλευτής Πιερίας και πρώην δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, μετά από μακρά νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ο Βαγγέλης Πολύζος υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα για το νομό Πιερίας και η αυθεντική περίπτωση του πολιτικού, που σταδιακά και μεθοδικά ανέβηκε τα σκαλιά της εξουσίας, μετρώντας μόνο νίκες στην πολιτική του διαδρομή.

Υπηρέτησε με συνέπεια τη Νέα Δημοκρατία, ενώ υπήρξε «ακραιφνής Καραμανλικός», αν και αδικήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή το 2005, όταν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είχε δηλώσει ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν έντιμοι, αλλά και άνθρωποι που χρηματίζονται, τέθηκε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, έως τον Αύγουστο του 2006

Ο Βαγγέλης Πολύζος, ξεκίνησε από δημοτικός υπάλληλος στον (τότε) Δήμο Κολινδρού, έγινε πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας, εξελέγη δήμαρχος Κολινδρού από το 1990 έως το 1996 οταν και εκλέχθηκε βουλευτής Πιερίας, κερδίζοντας στη συνέχεια ακόμη δύο εκλογικές αναμετρήσεις (2000 και 2004). Το 2007 ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος, επιλέγοντας ο ίδιος το χρόνο της αποχώρησής του από την κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν έπαψε ποτέ να είναι ενεργό μέλος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και το 2010 επέστρεψε στην αυτοδιοίκηση αυτή τη φορά ως ο πρώτος δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Το 2014 αποσύρθηκε και από την αυτοδιοίκηση οριστικά, αλλά δεν έπαψε να παρεμβαίνει και να ενδιαφέρεται για τα όσα συμβαίνουν στην Πιερία, αλλά και στο κόμμα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009 στις εσωκομματικές εκλογές τάχθηκε ανοιχτά με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ και στις εκλογές του 2015 ευθέως υποστήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τη θλίψη της για το θάνατο του στελέχους της, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του. «Μας προκαλεί θλίψη η απώλεια του πρώην βουλευτή του Κόμματός μας Ευάγγελου Πολύζου.

Διακρίθηκε για την εντιμότητα του, καθώς και για την αγάπη του προς την Πιερία, την οποία υπηρέτησε τόσο ως βουλευτής της Παράταξής μας όσο και από θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», αναφέρει η Ν.Δ.

Η ΝΟΔΕ Πιερίας σε συλλυπητήριο που εξέδωσε για την απώλεια του στελέχους της αναφέρει πως «ο Ευάγγελος Πολύζος, υπήρξε ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ένας γνήσιος αγωνιστής που υπηρέτησε πιστά την πατρίδα, την Πιερία και την παράταξη. Θα  μείνει για πάντα στη μνήμη μας, για τον διεκδικητικό χαρακτήρα του, την ανιδιοτέλεια, την εργατικότητα και για την ιδιαίτερη αγάπη για την ανάπτυξη του τόπου μας.»

Ψήφισμα εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού σε έκτακτη συνεδρίασή του, ενώ ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαγδάρης σε συλλυπητήριο μήνυμα του προς την οικογένεια του εκλιπόντως εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του εξαιρετικού συναδέλφου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής».

«Ο εκλιπών», αναφέρει ο Βαγγέλης Λαγδάρης, «ανάλωσε όλη τη ζωή του στην κοινωνική και πολιτική σφαίρα αφήνοντας αξιομνημόνευτο έργο, υπήρξε, κατά γενική αίσθηση και ομολογία, πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, με ακατάβλητη ενεργητικότητα και δράση και με κοινωνικότητα μοναδική, καθώς ξεχώριζε για τη ζεστασιά και το γνήσιο ενδιαφέρον του για τους άλλους. Η στράτευσή του στο χώρο της πολιτικής από τη νεαρή του ηλικία υπήρξε το πιο έντονο αποτύπωμα της προσωπικότητας του. Υπερασπίστηκε με πάθος τις ιδέες του και αναμφίβολα τίμησε τα αξιώματα που ανέλαβε, αφιερώνοντας όλη την ικμάδα του, ώστε να προσφέρει ό,τι ήταν δυνατό στην κοινωνία, τη γενέτειρά του, τον Κολινδρό, και γενικότερα στο νομό μας

Ο Ευάγγελος Πολύζος, καταξιωμένος στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο, αφού υπηρέτησε τα κοινά με πίστη στο γενικό συμφέρον και το κοινό καλό, αλλά και τυλιγμένος στην αγάπη των δικών του, συγγενών και φίλων, ενοικεί πια στη μνήμη και την καρδιά μας. Όλοι εμείς που ευτυχήσαμε να τον γνωρίσουμε, νιώθουμε και σήμερα το πνεύμα και τη σφραγίδα του αποτυπωμένη με το χιούμορ του και το ζεστό του χαμόγελο.

Ο θάνατός του μάς προκαλεί άφατη οδύνη και τη βεβαιότητα ότι αφήνει για τον τόπο του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αφού σπανίζουν οι άνθρωποι με τέτοια αφοσίωση και διάθεση προσφοράς.»

Συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν επίσης η Δημ Τ.Ο. Κατερίνης Νέας Δημοκρατίας, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλών Πιερίας και πολλοί ακόμη φορείς και σύλλογοι της Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ