Μενού Κλείσιμο

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Ζολώτας – Το συγκινητικό «αντίο» του δημάρχου Δίου-Ολύμπου

Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Ζολώτας, ο άνθρωπος που συνέδεσε όσο λίγοι το όνομά του με τον Όλυμπο.

13ο Θεό αποκαλούσαν τον Κώστα Ζολώτα, ο οποίος ήξερε τον Όλυμπο όσο λίγοι. Στα μονοπάτια του Ολύμπου περπατούσε από το 1959, ενώ ο σεβασμός και η αγάπη που έτρεφε προς το βουνό των Θεών αποτελεί φάρο και οδηγό για τις επόμενες γενιές.

Το Κώστα Ζολώτα, αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό μήνυμα και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, σημειώνοντας πως ο Δήμος Δίου-Ολύμπου «κατευοδώνει με συγκίνηση σήμερα τον Κώστα Ζολώτα στην τελευταία του ανάβαση προς τις υπέρτατες κορυφές.»

Στο μήνυμά του, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος αναφέρει: «Πέρα από την προσωπική και ανθρώπινη σχέση, που συνέδεσε τον Κώστα με τους περισσότερους από τους συνδημότες μας, ο Δήμος κατευοδώνει τον άνθρωπο που για εξήντα χρόνια έδειχνε με το δικό του τρόπο το δρόμο για μια άλλης μορφής ανάπτυξη, σε όλους όσοι ζούμε στις παρυφές ενός ανυπέρβλητου βουνού.

Με συνέπεια και επαγγελματισμό, από τα μέσα της δεκαετίας του ΄50, ανέδειξε τον Όλυμπο στους τουριστικούς παράγοντες της Ευρώπης, με οργανωσιακή συμπεριφορά πρωτόγνωρη για την τότε μεταπολεμική Ελλάδα. Ως φύλακας και διαχειριστής για δεκαετίες του ορειβατικού καταφυγίου στο “Μπαλκόνι” Ολύμπου, το ταύτισε στη συνείδηση και τη γλώσσα των χιλιάδων επισκεπτών του, με το όνομά του.

Τώρα που, κατά τον ποιητή, «ο ήλιος τ’ Απριλιού λιώνει τα χιόνια στα βουνά, κι ανθίζει η οξυά κι ο γαύρος» ο Κώστας πήρε για τελευταία φορά το σακίδιο με τις αναμνήσεις και τις ιδέες μιας ολόκληρης ζωής και τράβηξε τ’ αψήλου.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ