Μενού Κλείσιμο

Ευχαριστώ, συγχαρητήρια και… απολογισμός

Η επιστολή του Κώστα Δημόπουλου για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου:

Αναμφίβολα, ο Κώστας Δημόπουλος είναι ο μεγάλος ηττημένος του Δήμου Δίου-Ολύμπου αφού δεν είναι και πολύ συνηθισμένο ένας δήμαρχος με θητεία μόλις τεσσάρων ετών, να χάνει τις εκλογές τόσο «εκκωφαντικά». Ο απερχόμενος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, έσπευσε να κάνει τη διαφορά στην ευχαριστήρια επιστολή του, μετά το τελικό αποτέλεσμα, καταθέτοντας την εκτίμησή του για τα αίτια της ήττας του.

Αν μη τι άλλο, δεν συνηθίζεται και ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με την εκτίμηση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το προσπάθησε. Με λίγα λόγια, ο κ. Δημόπουλος (εμμέσως πλην σαφώς) παραδέχεται ότι το κακό αποτέλεσμα ήρθε λόγω δικών του πολιτικών επιλογών, όπως η έκδοση πραγματικών λογαριασμών στην ύδρευση, ακόμη και τον μη εξορθολογισμός της κατανάλωσης νερού για τις καλλιέργειες.

Ο κ. Δημόπουλος, καταθέτει μάλιστα και τις προτάσεις του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η νέα διοίκηση θα αντεπεξέλθει στα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.

Αναλυτικά η επιστολή του απερχόμενου δημάρχου Δίου-Ολύμπου, έχει ως εξής:

«Από καρδιάς,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους εμπιστεύθηκαν την «Ολύμπια Συμμαχία» για τη συνέχιση του έργου της.

Ευχαριστώ επίσης και όλους όσοι συμμετείχαν δια της ψήφου στις εκλογές.

Τιμώ το σύνολο των υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της «Ολύμπιας Συμμαχίας», που πάλεψαν για τη νίκη μέχρι «τελευταίας ρανίδας». Τους έχω στην καρδιά μου, ανεξίτηλους.

Κοντά σε αυτούς και τους φίλους από τις 12 κοινότητες του Δίου – Ολύμπου, που μέχρι τελευταία στιγμή αλλά ακόμα και σήμερα είναι κοντά μας, πιστεύοντας στο πρόγραμμα και τις αρχές της «Ολύμπιας Συμμαχίας».

Συγχαίρω για την εκλογή του, τον νέο Δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο, με τον οποίο συνδεόμαστε με παλιά φιλία. Εύχομαι και προσδοκώ να πετύχει στο έργο του.

Τα κανόνια των εκλογών σώπασαν και πρέπει να οργανωθούμε μαζί για την μεταρρύθμιση του πιο όμορφου και μυθικού Δήμου στον κόσμο.

Διαπίστωσα ότι, η μάχη των εκλογών χάθηκε κυρίως γιατί:

Τολμήσαμε και καταφέραμε να γίνει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης βιώσιμη και αναπτυσσόμενη, πλην όμως, αναλάβαμε το πολιτικό κόστος της έκδοσης πραγματικών λογαριασμών κατανάλωσης σε βάρος των δημοτών σε εποχή οικονομικής κρίσης.

Προτείνω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να μεριμνήσει για την επέκταση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο σύνολο του Δήμου, ώστε να αποφορτιστούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

Χάσαμε το ρυθμό μας στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας πληγώνοντας βάναυσα την εικόνα του Δήμου. Συνέπεια ήταν, οι παροχές υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου να είναι ανεπαρκείς.

Προτείνω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να καμφθούν οι λαϊκιστικές αντιλήψεις τις οποίες αντιμετώπισα κατά τη θητεία μου και να παραδώσει με διαγωνιστικές διαδικασίες, τη φροντίδα της καθαριότητας και του πρασίνου σε ιδιωτική επιχείρηση, διότι ο Δήμος αδυνατεί πλήρως να αντεπεξέλθει.

Παρ’ ότι παρείχαμε αδιάκοπα αρδεύσιμο νερό σε όλη την αρδευτική περίοδο, δεν καταφέραμε να εξορθολογήσουμε την κατανάλωση και την ισονομία στους παραγωγούς.

Προτείνω να τοποθετηθούν παροχόμετρα μετά από μελέτη χαρτογράφησης των επιμέρους καλλιεργήσιμων εκτάσεων για την ακριβής μέτρηση της κατανάλωσης.

Επίσης, προτείνω τη συμμετοχή του Δήμου σε προγράμματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για τη μείωση των δαπανών ηλεκτροδότησης των γεωτρήσεων και την κατασκευή ταμιευτήρων άρδευσης σε όλες τις ενότητες του Δήμου.

Δηλώνω στη νέα Δημοτική Αρχή ότι, εφόσον κρίνομαι χρήσιμος, από την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απέκτησα από την πενταετή αφοσίωση μου στα τεκτενόμενα των υπηρεσιών του Δήμου που λατρεύω, τίθεμαι στη διάθεση της.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ