Μενού Κλείσιμο

 Eclass – Το νέο «δράμα» της καθημερινότητας για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς!

Εάν δεν επιλυθεί η δυνατότητα πρόσβασης στην πλατφόρμα eclass.sch.gr πολύ δύσκολα θα αναπληρωθεί κάτι από την (χαμένη) φετινή σχολική χρονιά. Σε απόγνωση εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς!

Κατώτερο των περιστάσεων (των ομολογουμένως πολύ ιδιαίτερων) αποδεικνύεται η πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης eclass.sch.gr για χιλιάδες εκπαιδευτικούς και ακόμη περισσότερους μαθητές σε όλη τη χώρα.

Από αδύνατη έως πάρα πολύ δύσκολη αποδεικνύεται η είσοδος στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, η οποία ουσιαστικά «έχει πέσει» ή στην καλύτερη περίπτωση η δυνατότητά της περιορίζεται στη «φιλοξενία» πολύ λιγότερων χρηστών από όσους απαιτούν οι καιροί.

Μπορεί εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας να έχουν ανεβάσει στη συγκεκριμένη πλατφόρμα περισσότερα από 2.000 μαθήματα, ωστόσο η πρόσβαση από τους μαθητές είναι αδύνατη.

Το γεγονός αυτό προβληματίζει εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που βλέπουν τις μέρες να περνούν και με δεδομένο πως ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα επανέλθει η κανονικότητα στη σχολική κοινότητα, κάνει την κατάσταση τραγική.

Τις τελευταίες ημέρες, η κατάσταση φαίνεται να έχει ελαφρώς διορθωθεί, αλλά απέχει «έτη φωτός» από το να μετατρέψει την πρόσβαση σε καθημερινότητα και όχι σε επιτυχία τύπου Λόττο!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν γονείς και μαθητές οι οποίοι επιλέγουν να επιχειρήσουν για πρόσβαση στην πλατφόρμα πολύ αργά το βράδυ (μετά τις 11:30) με την ελπίδα ότι το «σύστημα» δεν θα τους βγάλει το γνωστό (έως αστείο) μήνυμα «χμ… έχουμε θεματάκι».

Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο στις οικογένειες που έχουν μαθητές σε περισσότερες από μια τάξεις, όπου χρειάζεται χρόνος (και τύχη) για να μπορέσουν να συνδεθούν οι μαθητές με την πλατφόρμα. Για να μην μιλήσουμε για τα παιδιά που προετοιμάζονται (ή θα έπρεπε να προετοιμάζονται) για τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2020.

Εκπαιδευτικοί τονίζουν, πως αν σύντομα δεν λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης για τους ίδιους και τους μαθητές σύντομα, η σχολική χρονιά 2019-2020 θα έχει φύγει οριστικά με ελάχιστα οφέλη για τους μαθητές.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ