Μενού Κλείσιμο

Δυναμικό παρών του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) στην Έκθεση Τουρισμού στη Σόφια: Το ΥΜΑΘ πάει… Σόφια

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης του τουρισμού στη γεωγραφική ζώνη ευθύνης του, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας στη Βουλγαρία, η οποία ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται το Σάββατο

 

Στόχος του κ. Θεόδωρου Καράογλου είναι η προβολή του προσκυνηματικού τουρισμού, αξιοποιώντας το υψηλό ενδιαφέρον των γειτόνων μας για τους θρησκευτικούς τόπους της Βόρειας Ελλάδας με κορωνίδα το Άγιο Όρος.

Την Πέμπτη το πρωί ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης Τουρισμού και λίγο αργότερα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Musala» του εκθεσιακού κέντρου «Inter Expo Center».

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια, κ. Δημήτριο Χρονόπουλο, θα εγκαινιάσει το περίπτερο του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), το οποίο έχει ως θέμα τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Στο περίπτερο θα παρουσιαστούν θρησκευτικοί τόποι-μνημεία καθώς και η Μοναστηριακή ζωή στο Άγιο Όρος. Επίσης, σε συνεργασία με Ιερές Μονές οι οποίες τα παραχώρησαν ευγενώς, θα διατεθούν στους προσκεκλημένους των εγκαινίων του περιπτέρου κρασί που παρασκευάζεται από Μοναχούς του Αγίου Όρους και νηστήσιμα εδέσματα.

Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου σημείωσε οτι «ο τουρισμός είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που φέρνουν τους λαούς πιο κοντά. Γι’ αυτό κρίναμε πως είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να συμμετέχουμε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας, η οποία λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Με τον τρόπο αυτόν αναπτύσσουμε περαιτέρω τη στενή συνεργασία που έχουμε σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, ενισχύοντας παράλληλα το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού που ήδη υπάρχει».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.