Μενού Κλείσιμο

Δρω και συμβάλλω στη βιώσιμη ανάπτυξη

Επιμορφωτική ημερίδα για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας

Την ημερίδα που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αν. Ολύμπου, παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

«Δρω για τη μείωση της πλαστικής σακούλας, συμβάλλω στη βιώσιμη ανάπτυξη» ήταν το θέμα επιμορφωτικής ημερίδας που διοργάνωσε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Απορρίμματα: τα χρήσιμα… άχρηστα».

Το συγκεκριμένο θεματικό δίκτυο συντονίζει το ΚΠΕ Έδεσσας-Γιαννιτσών, σε συνεργασία και με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Αμανατίδου Μαργαρίτα και την Υπεύθυνη Καινοτόμων Δράσεων Δι.Δε. Πιερίας, Παππά Μυράντα, διοργάνωσαν την επιμορφωτική ημερίδα η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος ‘’Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020’’. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) & από Εθνικούς Πόρους».

Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πιερίας  και φιλοξενήθηκε στο κτήριο του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Στόχος της, η ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών για συμμετοχή τους σε μικρής διάρκειας δράση που αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας. Επιμέρους στόχοι της ημερίδας ήταν: η ενημέρωση των εκπαιδευτικών  για το πρόβλημα της αλόγιστης χρήσης της πλαστικής σακούλας, η ενημέρωσή τους για το διαθέσιμο προς χρήση εκπαιδευτικό υλικό-έντυπο και ηλεκτρονικό, ενδεικτική παρουσίαση για το πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να ευαισθητοποιήσουν, να ενημερώσουν και να οργανώσουν με τους μαθητές τους δράσεις, η παράθεση προτεινόμενων δράσεων και ο καταιγισμός ιδεών για νέες καθώς και βιωματικά εργαστήρια σχετικά με το θέμα.

Η  επιλογή των εκπαιδευτικών έγινε από τις Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και Καινοτόμων Δράσεων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και συμμετείχαν 25 εκπαοδευτικοί .

Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ελπίδα, η ημερίδα να έδωσε στους συμμετάσχοντες εκπαιδευτικούς εργαλεία και εφόδια για την πραγματοποίηση δράσεων με στόχο τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στο πλαίσιο της τάξης, του σχολείου και σε συνεργασία με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ