Μενού Κλείσιμο

«Δώστε χώρο στο ποδήλατο»

Ποδηλατοπορεία «μήνυμα» την Κυριακή στην Κατερίνη

Για ακόμη μια χρονιά η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, συμμετέχει στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, έναν θεσμό που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε τριάντα πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Εκατοντάδες ποδηλάτες αναμένεται να συγκεντρωθούν την Κυριακή στις 11:15 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία με προορισμό την Παραλία σε μια διαδρομή η οποία ενδείκνυται για κάθε ηλικία.

Φέτος τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι στο επίκεντρο της ποδηλατοπορείας, (η οποία διεξάγεται ταυτόχρονα σε 30 πόλεις της Ελλάδας) καθώς, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η αδρανοποίησή τους καθυστερεί ή αναστέλλει την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στο ποδήλατο.

Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας είναι στρατηγικά σχέδια που εστιάζουν στον άνθρωπο και στοχεύουν στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής. «Όσο δεν υλοποιούνται ή μένουν ανεκμετάλλευτα, οι μακρόχρονες διεκδικήσεις των πολιτών για ποδηλατόδρομους, αλλά και για ισότιμη και ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου αγνοούνται και μένουν ανεκπλήρωτες», αναφέρει η Ποδηλατική ΑπόΔραση, η οποία καλεί τους πολίτες να ποδηλατήσουν για το ποδήλατο. Να δώσουν το παρών και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στις τοπικές αρχές. Να διεκδικήσουν τον χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει στην πόλη της Κατερίνης.

Το ποδηλατικό τριήμερο ξεκινά την σήμερα με την επίσκεψη του Τομέα Ποδηλατικής Παιδείας στο Γυμνάσιο Κορινού.

Όπως κάθε χρόνο το περίπτερο του συλλόγου θα στηθεί στον πεζόδρομο της Κατερίνης (Παρασκευή 11/05 18:00-21:00, Σάββατο 12/05 10:00-14:00 & 18:00-21:00), όπου το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τις προσεχείς δράσεις και να προμηθευτεί ενημερωτικό υλικό. Στο περίπτερο θα υπάρχει η δυνατότητα απασχόλησης παιδιών σε δραστηριότητες ποδηλατικής παιδείας.

Την Κυριακή 13/05 στις 11:15 θα δοθεί η εκκίνηση της 11ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας από την Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης με κατεύθυνση την Παραλία Κατερίνης. Εκεί θα γίνει μια ολιγόλεπτη στάση και θα ακολουθήσει μαζική επιστροφή. Το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης και πλήθος εθελοντών θα συνδράμουν στην ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατοπορείας, ενώ η Διασωστική Ομάδα Πιερίας έχει αναλάβει την υγειονομική κάλυψη.

Όσοι αποφασίσουν να συμμετάσχουν, ατομικά ή ομαδικά, εκπροσωπώντας κάποιο σχολείο, φορέα, επιχείρηση, θα πρέπει να προμηθευτούν καπέλο, αντηλιακό και νερό. Σε περίπτωση που κάποιος κουραστεί, δεν αισθανθεί καλά ή του προκύψει βλάβη στο ποδήλατο, θα υπάρχει όχημα περισυλλογής που θα ακολουθεί την πορεία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ