Μενού Κλείσιμο

Δωρεάν στέγη για φοιτητές

Από την Μητρόπολη Κίτρους και σε συνεργασία με το ΤΕΙ της Κατερίνης

Μια ακόμη δράση έρχεται να προστεθεί στο δίκτυο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που λειτουργεί καθημερινά στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με διάφορες δομές κοινωνικού χαρακτήρα.

Η Ιερά Μητρόπολη, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που περνούν πολλές ελληνικές οικογένειες στην παρούσα συγκυρία για την χώρα, παρέχει φέτος δωρεάν στέγη και σίτιση σε οικονομικά αδύναμους φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας που εδρεύει στην Κατερίνη.
Η φιλοξενία των φοιτητών, εντάσσεται στο πλαίσιο της ουσιαστικής και δημιουργικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Τοπικής Εκκλησίας και του Τ.Ε.Ι. της πόλης μας Προς το παρόν η δυνατότητα δωρεάν φιλοξενίας δίνεται σε έξι φοιτητές, οι οποίοι διαμένουν στις εγκαταστάσεις του Εκκλησιαστικού Ξενώνα στον Σβορώνο (πρώην Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο), το οποίο δεν λειτουργεί από πέρυσι. Με τη φιλοξενία φοιτητών, αξιοποιούνται και οι εγκαταστάσεις, οι οποίες παραμένουν σε καλή κατάσταση. Οι φοιτητές επιλέχθηκαν με άκρως οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και σε συνεργασία της Μητρόπολης με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Logistics Κατερίνης
Αξίζει να αναφερθεί πως με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για τη σημαντική στήριξη της Τοπικής Εκκλησίας στη λειτουργία του Τ.Ε.Ι., ιδιαίτερα των φοιτητών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ