Μενού Κλείσιμο

Δίχως μουσικούς και κτίριο…

Αναφορά του βουλευτή Κ. Κουκοδήμου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

 Αναφορά στη Βουλή, προς τον Υπουργο Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, για το Μουσικό Σχολείο.

Οι μαθητές και οι γονείς του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, αναφέρει ο κ. Κουκοδήμος, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για  μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τόσο τις συνθήκες διδασκαλίας σε αίθουσες λυόμενες (κοντέινερ) όσο και για  τα κενά που παρατηρούνται λόγω ελλείψεων καθηγητών, σε μουσικές εξειδικεύσεις.

Επισημαίνουν ότι σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης υπάρχουν 526 κενές ώρες την εβδομάδα, αφού δεν υπάρχουν καθηγητές μουσικής, σχήμα οξύμωρο όπως επισημαίνουν για ένα ΜΟΥΣΙΚΟ σχολείο.

Επισημαίνουν προβλήματα στην πιστοποίηση τίτλων σπουδών τους αλλά και στο θέμα της μεταφοράς τους στα σχολεία.

«Παρακαλώ, για τις δικές σας ενέργειες», καταλήγει ο βουλευτής Πιερίας.

Με την αναφορά, επισυνάπτεται και η έγγραφη διαμαρτυρία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Να σημειωθεί οτι τα κύρια αιτήματα μαθητών και γονέων είναι:

-Κενές ώρες μουσικών μαθημάτων: υφίστανται ελλείψεις στις μουσικές ειδικεύσεις. Αυτή τη στιγμή στο σχολείο μας υπάρχουν 526 κενές ώρες την εβδομάδα, με λίγα λόγια Μουσικό χωρίς μουσικούς, σχήμα οξύμωρο. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα, αν αυτό δεν είναι απαξίωση τι άλλο μπορεί να είναι;

-Κτιριακό: απαράδεκτες συνθήκες είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός. Αίθουσες διδασκαλίας και στούντιο σε λυόμενες κατασκευές (κοντέινερ) σε ποσοστό 80%. Παντελής έλλειψη χώρου σίτισης, γυμναστηρίου, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αμφιθεάτρου- έλλειψη πολύ σημαντική για ένα σχολείο με πλήθος μουσικών εκδηλώσεων που απαιτούν μεταφορά μουσικών οργάνων και ηχητικών συστημάτων, γεγονός που συνεπάγεται απώλεια επιπλέον ωρών για τη μεταφορά και τις πρόβες.

Να τονίσουμε εδώ ότι οι τοπικές αρχές (Δήμος Κατερίνης, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, Βουλευτές Πιερίας) είναι δίπλα μας, και υπάρχει, εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης, απόλυτη ετοιμότητα για την ανέγερση νέου διδακτηρίου για το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, καθώς έχει αποσταλεί πλήρης φάκελος στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ