Μενού Κλείσιμο

Διψούν για ενημέρωση

Εντυπωσιακή η συμμετοχή στην ημερίδα του Εργατικού Κέντρου

Τις εναλλακτικές προτάσεις για την μισθωτή εργασία παρουσίασε ο επιστημονικό διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ καθηγητής Γιώργος Αργείτης

Με εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης  την Παρασκευή με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Μεταξύ λιτότητας και εξόδου από την κρίση».

Στην εκδήλωση εισαγωγικές παρεμβάσεις έκαναν η Πρόεδρος του Ε.Κ. Κατερίνης κα Κωνσταντίνου Δέσποινα και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Θωμάς Φίλιππος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αργείτης Γιώργος, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. και Αναπληρωτής Καθηγητής Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Στην παρουσίαση του ανέλυσε ευρήματα πανελλαδικά, αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος, εξέθεσε τα συμπεράσματα για τις ακολουθούμενες πολιτικές στα χρόνια της κρίσης και παρουσίασε τις εναλλακτικές προτάσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Μετά την ομολογουμένως ενδιαφέρουσα εισήγηση του, ακολούθησε συζήτηση, με τοποθετήσεις και πολλά ερωτήματα από το κοινό.

Στο χώρο του Εργατικού κέντρου από τις 12:00 μέχρι την έναρξη της ημερίδας, προσήλθαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι, καθώς νομικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. ήταν εκεί και απάντησαν σε εξατομικευμένα ερωτήματα και προβληματισμούς, που είχαν σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά κυρίως με το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα (θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις κλπ.). Παράλληλα, σύμβουλος απασχόλησης δέχθηκε και επεξεργάστηκε αιτήματα εργαζομένων και ανέργων, σε ζητήματα απασχόλησης και επαγγελματικής ανάπτυξης & σταδιοδρομίας.

Επιπλέον, από το πρωί της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή νέων από όλο το νομό Πιερίας εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής, με αντικείμενο «Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα – Συνοδευτική επιστολή».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ