Μενού Κλείσιμο

«Διορισμοί μηδέν»!

Με ευχές και… βολές η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη του σχολικού έτους

«Δεν θα δεχτούμε καμιά έκπτωση στην Δημόσια Παιδεία, κανένα μνημόνιο, καμία ενέργεια υποβάθμισης της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταρρίπτει κάθε χρόνο το ρεκόρ πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών», ακολουθώντας τη μνημονιακή πρακτική της τελευταίας 8ετίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΠΕ Πιερίας έχει ως εξής: Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πιερίας αλλά και της χώρας μας. Μια χρονιά  γεμάτη νέες προκλήσεις, αγωνίες, όνειρα και ειδικότερα στόχους για όλους.

Η Δημόσια  Παιδεία πρέπει να αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για όλους μας. Αυτή είναι η βάση για κάθε είδους ανάπτυξη, κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία, μια καινούργια πορεία.

Η ΔΑΚΕ ΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ εύχεται σε όλους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, πίστη και όραμα για την κατάκτηση των στόχων τους.

Συνάδελφοι, σας ευχόμαστε αυτή η χρονιά να είναι δημιουργική και αγωνιστική. Πολλές φορές καλούμαστε να υλοποιήσουμε το έργο μας μέσα από  ελλείψεις αντιξοότητες κι όμως καταφέρνουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας με το αγαθό της γνώσης.

Δεν θα δεχτούμε καμιά έκπτωση στην Δημόσια Παιδεία, κανένα μνημόνιο, καμία ενέργεια υποβάθμισης της.

Ο τελικός σκοπός της Παιδείας είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα.

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να είναι εμπόδιο για τη μόρφωση, και η μόρφωση πρέπει να είναι ένας τρόπος απόδρασης από την οικονομική κριση….

Σχετικά με τις αποχωρήσεις εκπαιδευτικών την 8ετία 2010-2017 και μέχρι 31/8/2018 είχαμε συνολικά 20408 αποχωρήσεις από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αν στα συνολικά στοιχεία προσθέσουμε και τις 13.396 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τότε οι συνολικές αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών από όλη την εκπαίδευση ανέρχονται σε 33.804!

Διορισμοί μηδέν!

33.804 λιγότεροι μόνιμοι εκπαιδευτικοί κληρονομιά από την εποχή των μνημονίων! Κάποιοι συνάδελφοι χαίρονται σήμερα γιατί διορίστηκαν 16.320 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Χαίρονται γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταρρίπτει κάθε χρόνο το ρεκόρ πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών (εποχιακά απασχολουμένων, όπως λέγεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα)! Αντί να καλύψει με μόνιμους διορισμούς τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό προσλαμβάνει αναπληρωτές! Αυτό εννοούσε ο κ. Μπαλτάς όταν μιλούσε για 20.000 μόνιμους διορισμούς;

Με μια απλή αφαίρεση υπολείπονται άλλες τόσες θέσεις! Άλλα 16.000 κενά. Αυτά θα καλυφθούν κάποια στιγμή; Και πότε; Αν κρίνουμε από προηγούμενα έτη κάποια θα παραμείνουν κενά! Κάποια σχολεία δεν θα πάρουν ούτε και φέτος το δάσκαλό τους ή τον καθηγητή τους!

Υ.Γ. Πριν κάποια χρόνια οι 30μηνίτες εκπαιδευτικοί ήταν ελάχιστοι και μονιμοποιήθηκαν με σχετικό νόμο της κ. Γιαννάκου. Σήμερα, αν ανατρέξουμε στους πίνακες αναπληρωτών, πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν προϋπηρεσία μικρότερη των 30 μηνών;»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ