Μενού Κλείσιμο

Δημοτική Κοινότητα με… πλαίσιο Στρατηγικής Δράσης

Τοπική διαβούλευση για τη συνδιαμόρφωση του «Νεολαία ’17-’27» από την Δ.Κ. Κατερίνης

Μια ακόμη δράση, βασισμένη στη ενεργή συμμετοχή των νέων, «φέρνει» στην Κατερίνη το ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, μετά από πρόταση του προέδρου της Ευθύμιου Τσίρκου.

Με σύνθημα, «Ελάτε να συν-θέσουμε την Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία» και σε συνεργασία με τη «Συν-ΘΕΣΗ Προσομείωση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Κατερίνης», δίνεται μια ακόμη ευκαιρία στους νέους της πόλης μας, να μιλήσουν και να συνεργαστούν για την πόλη τους.
Οι Νέοι γνωρίζονται, συζητούν και εντοπίζοντας και κατανοώντας τις σύγχρονες ανάγκες τους καταθέτουν τις προτάσεις τους και συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση για την κατάρτιση του Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία ’17-’27». Η δράση διεξάγεται στο πλαίσιο των περιφερειακών, δια ζώσης διαβουλεύσεων με νέους της χώρας υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και με την υποστήριξη του Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης.
Βασική προτεραιότητα της ΓΓΔΒΜΝΓ αποτελεί η συνδιαμόρφωση του «Νεολαία ’17- ’27» από την αρχή μέχρι το τελικό στάδιο της επίσημης υιοθέτησής του, με τη συμμετοχή των ίδιων των νέων και των οργανώσεών τους, καθώς και με τη συμμετοχή φορέων υποστήριξής τους, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, και συμπληρωματικά στις διά ζώσης τοπικές διαβουλεύσεις, το προσχέδιο του «Νεολαία ’17- ’27» θα τεθεί και σε ηλεκτρονική διαβούλευση.
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης ανέφερε: «Έχουμε δείξει ότι με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας επιδιώκουμε να ενισχύουμε με κάθε τρόπο τη θέση όλων των συμπολιτών μας και του τόπου μας, αλλά και ιδιαίτερα κάθε προσπάθεια ενδυνάμωσης της θέσης των νέων στη σημερινή κοινωνία, θεωρώντας σημαντικό παράγοντα μιας πιο αισιόδοξης και δημιουργικής πορείας το ενδιαφέρον τους για τα κοινά και την έμπρακτη συμμετοχή τους σε αυτά.»
Οι θεματικές που θα συζητηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης είναι:
-Αξιοπρεπής εργασία
-Ποιοτική εκπαίδευση
-Καλή υγεία και ευεξία των νέων
-Ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή
-Φιλική και ανοικτή προς τους νέους κοινωνία
-Μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των νέων
-Προαγωγή της αυτονομίας των νέων και διευκόλυνση της μετάβασής τους στην ενήλικη ζωή
-Επιχειρηματική ανάπτυξη των νέων
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 10 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο (Ισόγειο) του Δήμου Κατερίνης και απευθύνεται σε όλους τους νέους ηλικίας από 15 μέχρι 30 ετών. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι 20 Μαρτίου στο https://goo.gl/Tqkti2, ενώ για τη συμμετοχή στην εκδήλωση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ