Μενού Κλείσιμο

Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης – Ασημίνα Πούλιου: Τα προβλήματα λύνονται όταν υπάρχει πολιτική βούληση

Ασημίνα Πούλιου: Τα προβλήματα λύνονται όταν υπάρχει πολιτική βούληση

Βήμα-βήμα και με μοναδικό στόχο, να υπηρετήσει πλήρως την αποστολή της προς όφελος των δημοτών, η Διοίκηση της Επιχείρησης «Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης» έχει μέσα σε διάστημα δυο ετών ολοκληρώσει μια σειρά παρεμβάσεων και έργων που σε κάθε άλλη περίπτωση εύλογα ο δημότης θεωρεί αυτονόητα. Για πολλά χρόνια όμως φαίνεται πως δεν ήταν. Και αυτό ήταν που άλλαξε στην Κατερίνη τα τελευταία δυο χρόνια.

1. Επίλυση πολεοδομικών προβλημάτων – Αδειοδότησης -Ασφαλής Λειτουργία
Μέχρι να αναλάβει η νέα Διοίκηση της ΔΗΠΑΚ, υπήρχαν σοβαρά πολεοδομικά προβλήματα στα Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης τα οποία δεν είχαν ούτε άδεια λειτουργίας και με έλλειμμα πυρασφάλειας. Θέματα τα οποία και επιλύθηκαν, μετά από μια διαδικασία γραφειοκρατική, πλην άκρως απαραίτητη, και με παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια εργαζομένων, οδηγών και οχημάτων. Τα δημοτικά πάρκινγκ της πόλης μας είναι πλέον πλήρως αδειοδοτημένα.

2. Απομάκρυνση μη πιστοποιημένης παιδικής χαράς
Απομακρύνθηκε η παιδική χαρά της πλατείας Δημαρχείου καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν πληρούνταν οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές που ο νόμος ορίζει.

3. Διάβρωση του υπόγειου χώρου στάθμευσης
Κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των παρτεριών από την Πλατεία Δημαρχείου που άκριτα κάποιοι θεωρούν ότι έγινε χωρίς λόγο και προφανή αιτία. Προφανώς, δεν αναζήτησαν ποτέ τους πραγματικούς λόγους.
Από την πρώτη στιγμή, η διοίκηση αντί να κρύψει και να συντηρήσει το πρόβλημα «κάτω από το χαλί» (στην προκειμένη περίπτωση κάτω από τις ζαρτινιέρες ) αποφάσισενα το αντιμετωπίσει και να το λύσει. Προτίμησε να «θυσιάσει» την εικόνα, για να προστατέψει το Δημοτικό Πάρκιγκ της πλατείας Δημαρχείου. Ανάμεσα στην «εικόνα» και την ουσία, συνειδητά επέλεξε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εισροής υδάτων που επιδείνωσε δραματικά η χωρίς σχέδιο και μελέτη τοποθέτηση κατασκευών στην συγκεκριμένη πλατεία. Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο υπόγειο πάρκινγκ της πλατείας, προφανώς δεν έχει μπει στον κόπο να το επισκεφθεί όταν βρέχει ή το επισκέφθηκε, το είδε και κάνει πως δεν καταλαβαίνει, επιμένοντας σε επιχειρήματα «εικόνας» και όχι ουσίας και ασφάλειας.
Συγκεκριμένα από την οροφή του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Δημαρχείου, υπήρξε σημαντική επιβάρυνση από την τοποθέτηση των παρτεριών και του συστήματος ποτίσματος, όπως επισημαίνει τεχνική έκθεση που συντάχθηκε κατόπιν αυτοψίας από μηχανικό της Δημοτικής Επιχείρησης. Η ΔΗΠΑΚ εστιάζει στην αντιμετώπιση προβλημάτων διαρροών, υγρασίας και ανάπτυξης μούχλας, σε προβλήματα διάβρωσης και γήρανσης των υλικών του δαπέδου της πλατείας (πλακών και μαρμάρων) γύρω και κάτω από τα ξύλινα παρτέρια, τα οποία εντείνονται τους χειμερινούς μήνες.

4. Ανακαίνιση δημοτικών χώρων υγιεινής -Ανάπλαση στοάς –
Με την ευκαιρία, η ΔΗΠΑΚ ενημερώνει ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στις δημόσιες τουαλέτες, σε εξέλιξη είναι οι παρεμβάσεις ανάπλασης του αίθριου του δημαρχείου. Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο χώρος θα αποτελεί σημείο αναφοράς για δημότες και επαγγελματίες. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με την ανάπλαση, πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες ενίσχυσης της στατικότητας του κτιρίου, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια έχει «αφεθεί» στην τύχη του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, ότι μετά την απομάκρυνση εκατοντάδων τόνων άχρηστων υλικών από την ταράτσα –πέριξ του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου- αποκαλύφθηκε πως σειρά παρεμβάσεων έγιναν χωρίς καμία μελέτη, επιβαρύνοντας τη στατικότητα του κτιρίου. Ούτε καν, για τις κατασκευές του Θερινού Κινηματογράφου υπήρχε σχετική μελέτη, ένα επιπλέον ζήτημα που καλείται η ΔΗΠΑΚ να αντιμετωπίσει, όπως προκύπτει στα συμπεράσματα σχετικής έκθεσης στατικότητας.
Η αύξηση κύκλου εργασιών, χωρίς όμως επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών, οδήγησε τη ΔΗΠΑΚ να πραγματοποιεί χορηγίες, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ως εξής:
-Αντικατάσταση περιφράξεων στην πλατεία Μακεδονίας.
-Πλύσιμο με υδροβολή πολλών δημοσίων κτιρίων, πλατειών, εκκλησιών κ.ά.
-Αγορά και δωρεά τριών νέων καινούργιων μηχανών για τη Δημοτική Αστυνομία
-Πληρωμή εξόδων για δημιουργία νέων λειτουργικών χώρων προς εγκατάσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο κτίριο της Παλιάς Πυροσβεστικής.
-Χρηματοδότηση για πιλοτική χρήση του 1ου αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος.
Η ασφαλής λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων είναι υποχρέωση των διοικήσεων. Όλα τα παραπάνω δεν ήταν ούτε δύσκολο να επιλυθούν ούτε είχαν υψηλό κόστος. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν τα αυτονόητα. Η πολιτική βούληση. Και αυτό ήταν που άλλαξε στην Κατερίνη τα τελευταία δυο χρόνια.

Η πρόεδρος της ΔΗ.ΠΑ.Κ. Δήμου Κατερίνης
Ασημίνα Πούλιου

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ