Μενού Κλείσιμο

Δήμος Κατερίνης -Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του παραλιακού μετώπου

Για «άμεσες και στοχευμένες παρεμβάσεις», των τεχνικών υπηρεσιών του, κάνει λόγο ο Δήμος Κατερίνης, αναφερόμενος σε μια σειρά παρεμβάσεων που είναι σε εξέλιξη και οι οποίες εντάσσονται στη βελτίωση του δημόσιου χώρου και της ποιότητα ζωής στην πόλη και στις κοινότητες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως αναφέρει ο Δήμος Κατερίνης, εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, στον αστικό ιστό και στην Παραλία, ενώ ανάλογες εργασίες είναι προγραμματισμένες για όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αντίστοιχες καταγεγραμμένες – επείγουσες από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, ανάγκες.

«Έχουμε εντατικοποιήσει το πρόγραμμα οδοστρώσεων και συντηρήσεων του δικτύου οδοποιίας και συνεχίζουμε σε καθημερινή βάση εργασίες βελτίωσης της οδικής κίνησης στην πόλη και στις κοινότητες» τονίζει σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Με τις συστηματικές αυτές ασφαλτοστρώσεις, βελτιώνουμε άμεσα την κυκλοφοριακή ασφάλεια οχημάτων και πεζών», επισημαίνει από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος συντονίζει τις παρεμβάσεις.

Το ψυχρό μείγμα ασφάλτου χρησιμοποιείται για να εξαλείψει λακκούβες, θρυμματισμούς, ρωγμές, μικρές υποχωρήσεις και ανωμαλίες στις περιοχές κυκλοφορίας αστικών και αγροτικών περιοχών. Πρόκειται για τη χρήση (για πρώτη φορά στον Δήμο Κατερίνης), μείγματος ψυχρής ασφάλτου και πολύ σκληρών αντιολισθηρών αδρανών που αναμειγνύονται αυτόματα στην απαιτούμενη δοσολογία λίγο πριν από την εφαρμογή τους. Το εφαρμοσμένο μείγμα  δίνεται αμέσως σε κυκλοφορία. Το μείγμα παρασκευάζεται και εφαρμόζεται με ειδικό μηχάνημα εφαρμογής ψυχρής ασφάλτου δια εκτοξεύσεως […]».

Η κατασκευή είναι εξαιρετικά γρήγορη και με ελάχιστη διαταραχή της κυκλοφορίας. Ο δρόμος δίνεται αμέσως σε κυκλοφορία και η εφαρμογή  μπορεί να γίνει και σε υγρό περιβάλλον.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ