Μενού Κλείσιμο

Δήμος Κατερίνης – Αύγουστος της εθελοντικής αιμοδοσίας

Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Στηρίζοντας έμπρακτα τον Εθελοντισμό, αναφέρει στο κάλεσμά του ο Δήμος, μέσα από την πιο αγνή του μορφή, την εθελοντική αιμοδοσία, κάθε Πέμπτη του Αυγούστου (6/8, 13/8, 20/8, 27/8), στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης και από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00, θα βρίσκεται μονάδα της υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου.

«Η Εθελοντική αιμοδοσία συνιστά προσφορά αγάπης και δώρο ζωής, απαιτεί ελάχιστο χρόνο και αποτελεί πράξη ύψιστης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο» αναφέρει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, κατά τη διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του Covid-19 και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.λ.π.).

Καλούνται όλοι οι Δημότες, οι Εθελοντές Αιμοδότες και Φίλοι της Κατερίνης, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αλληλεγγύης, καθώς όπως τονίζουν οι διοργανωτές «Το αίμα είναι ανθρώπινο αγαθό που ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται, ούτε αγοράζεται ούτε πουλιέται και ο μόνος τρόπος εξεύρεσής του είναι μέσω της δικής μας προσφοράς, η οποία δεν κοστίζει παρά μόνο λίγα λεπτά από τον προσωπικό μας χρόνο. Στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οι ανάγκες σε αίμα εξακολουθούν να παραμένουν αυξημένες. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά κάποιον δικό μας. Καλούμε και εσένα να προσφέρεις το πολυτιμότερο δώρο».

«Δώσε ζωή, είναι στο αίμα σου, πρόσφερε αίμα. Ας μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνεύσει!», καταλήγει το σχετικό κάλεσμα προσφοράς του Δήμου Κατερίνης

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ