Μενού Κλείσιμο

Δήμος Δίου-Ολύμπου – Σταδιακή επιστροφή στην… κανονικότητα

«Μια σειρά από βασικές λειτουργίες και υπηρεσίες προς τους δημότες τείνουν να αποκατασταθούν», αναφέρει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου σε ανακοίνωσή του, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό πεπραγμένων της νέας διοίκησης.

 

Σε μια προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα για αυτονόητες παρεχόμενες υπηρεσίες, «η νέα δημοτική αρχή, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, δρομολόγησε και εκτέλεσε εργασίες συντήρησης υποδομών,  εργασίες στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας  και αποκομιδή κάθε είδους απορριμμάτων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση προχώρησε σε:

-Καθαρισμός περισσότερων από 800 φρεατίων, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

-Μπάζα και ογκώδη αντικείμενα απομακρύνθηκαν από τα σημεία, όπου αυθαίρετα είχαν εναποτεθεί, στις κοινότητες της Ν. Εφέσου, των  Ν. Πόρων, του Πλαταμώνα, της Βροντούς, του Λιτοχώρου και της Σκοτίνας. Στην περίπτωση της Νέας Εφέσου η αποκομιδή έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης.

-Αποκαθίσταται σταδιακά ο δημοτικός φωτισμός σε όλες τις  κοινότητες με την τοποθέτηση, μέχρι τώρα, 700 λαμπτήρων. Έως τις αρχές του επόμενου μήνα η αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού θα έχει ολοκληρωθεί.

-Τηρείται, έστω και με δυσκολία, πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων.

-Μετά από πολλά χρόνια έγιναν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης στο διυλιστήριο νερού του Λιτοχώρου.

«Για να επιτευχθούν όλα αυτά, οι υπάλληλοι του Δήμου, μόνιμοι και εποχικοί, κατέβαλαν πολύ μεγάλες προσπάθειες. Ταυτόχρονα, ιδιώτες και επαγγελματίες, συναισθανόμενοι τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος, συνέβαλαν σημαντικά με την παραχώρηση μηχανολογικού εξοπλισμού. Τους ευχαριστούμε όλους», συμπληρώνει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, διαβεβαιώνοντας πως προτεραιότητά του είναι η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών. «Η προσπάθεια συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς, ο Δήμος μας επιστρέφει στην κανονικότητα», καταλήγει.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ