Μενού Κλείσιμο

Δήμος Δίου Ολύμπου – Οι υδάτινοι πόροι μπορεί να μην επαρκούν για νέες φυτεύσεις – Τι ζητά από τους καλλιεργητές

Τη συνεργασία των καλλιεργητών που σχεδιάζουν τη φύτευση νέων καλλιεργειών σε περιοχές εκτός δημοτικού αρδευτικού δικτύου (και δεν διαθέτουν δική τους γεώτρηση) ζητά ο Δήμος Δίου – Ολύμπου. Ο Δήμος υπογραμμίζει ότι μπορεί να μην επαρκούν οι ποσότητες διαθέσιμων υδάτινων πόρων

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με αφορμή τη λήξη της αρδευτικής περιόδου 2020, η οποία κύλησε ομαλά, καλύπτοντας τις αρδευτικές ανάγκες όλων των καλλιεργειών στη Δημοτική Ενότητα Δίου και στα πλαίσια της προετοιμασίας του Δήμου για τη νέα αρδευτική περίοδο, ενημερώνουμε ότι παρατηρείται το φαινόμενο της φύτευσης νέων καλλιεργειών, κυρίως δενδρωδών καλλιεργειών, σε αγροτεμάχια εκτός δημοτικού αρδευτικού δικτύου (και χωρίς να υπάρχει ιδιωτική γεώτρηση κοντά) ή και φυτεύσεις ακόμα και σε οικόπεδα εντός των οικισμών.

Εφιστούμε την προσοχή στους καλλιεργητές για το πρόβλημα, που ίσως παρατηρηθεί με την άρδευση των αγροτεμαχίων αυτών, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο ο Δήμος να μην έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο ή να μην είναι επαρκείς οι ποσότητες των διαθέσιμων υδάτινων πόρων.

Παρακαλούμε όπως, πριν από κάθε νέα φύτευση, να υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο, έτσι ώστε να διερευνηθεί, πρώτα, η δυνατότητα άρδευσης του αγροτεμαχίου από το δημοτικό δίκτυο.

Ο Δήμος με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο άρδευσης και η Τεχνική Υπηρεσία με όλους τους διαθέσιμους υπαλλήλους, βρίσκονται στη διάθεση των καλλιεργητών για οποιαδήποτε πληροφορία, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη άρδευση όλων των καλλιεργειών και την περίοδο 2021.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ