Μενού Κλείσιμο

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επτά ακτές των δημοτικών ενοτήτων Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου τιμήθηκαν για 4η χρονιά με «Γαλάζια Σημαία»

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 οι 625 ακτές, 18 μαρίνες και τα εννιά τουριστικά σκάφη που τιμούνται φέτος με «Γαλάζια Σημαία» σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, για τέταρτη χρονιά στη σειρά, τιμήθηκαν με «Γαλάζια Σημαία» επτά ακτές, στις δημοτικές ενότητες Ανατολικού Ολύμπου και Λιτοχώρου.

Πρόκειται για τις ακτές Βαρικού, Λιτοχώρου (Γρίτσα), Πλάκας (οργανωμένη και για άτομα με αναπηρία), Λεπτοκαρυάς, Σκοτίνας (οργανωμένη και για άτομα με αναπηρία), Πλαταμώνα και Νέων Πόρων.  

Η βράβευση συνεπάγεται ότι η ακτή πληροί τη σειρά αυστηρών κριτηρίων που θέτει η ΕΕΠΦ, εθνικός χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα, όπως εξαιρετική ποιότητα των υδάτων, οργάνωση και καθαριότητα της ακτής, πληροφόρηση και ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ακτής και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Οργανώθηκαν παράλληλα πλήρως και κατάλληλα και βρίσκονται σε καθεστώς υποψηφιότητας δύο ακτές (Λεπτοκαρυάς και Νέου Παντελεήμονα).

Παρακολουθήστε το σχετικό video που αφορά στη φετινή βράβευση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=nMl1tiAm-80

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ