Μενού Κλείσιμο

Δίκαια τα αιτήματα των κτηνοτρόφων

Αντιπεριφέρεια Πιερίας:

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους, κατέθεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, στο πλαίσιο κινητοποίησής τους για την χαμηλή τιμή του γάλακτος.

Οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση και διαμαρτυρία την Τετάρτη το μεσημέρι, ενώ παρέδωσαν το υπόμνημά τους στον Περιφερειακό Σύμβουλο (και εντεταλμένο για αγροτικά θέματα) Δημήτρη Τσιμήτρη, αφού η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, απουσίασε σε προγραμματισμένη υπηρεσιακή υποχρέωση.

Στη σύντομη αλλά εποικοδομητική συζήτηση, που είχαν οι κτηνοτρόφοι της Πιερίας, με τον Περιφερειακό Σύμβουλο,  κ. Τσιμήτρη, αναλύθηκαν επισταμένα όλα τα φλέγοντα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν κατά την παραγωγική διαδικασία αλλά και την άδικη, ασφυκτική και υπερβολικά δυσβάστακτη φορολογία τους, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις μηδενικές χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική εξαθλίωση και συρρίκνωση του εισοδήματός τους.

Με δεδομένο ότι η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και Εντεταλμένος σε Αγροτικά θέματα, κ.Δημήτριος Τσιμήτρης, σκοπεύουν να επικοινωνήσουν το δίκαιο αγώνα των κτηνοτρόφων της Πιερίας, θα ενημερώσουν το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην προσεχή συνεδρίασή του, για τα δίκαια αιτήματά τους και υποσχέθηκαν ότι με κάθε μέσο και τρόπο που τους παρέχεται θεσμικά, θα συνδράμουν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εναγωνίως για να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ