Μενού Κλείσιμο

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός: «Καγκουρό» στα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων»

Τα εκπαιδευτήρια «Πλάτων», διοργανώνουν και φέτος τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό». Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διασκεδαστικό διαγωνισμό στον κόσμο, με συμμετοχή εκατομμυρίων μαθητών από 42 χώρες. Η Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007.

 

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη B΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού 

Το 2020 ο διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί, στα Εκπαιδευτήρια «Πλάτων, το Σάββατο 21 Μαρτίου, στις 9:30 το πρωί και η διάρκειά του 1 ώρα και 30 λεπτά.

 

Μαθήματα προετοιμασίας

Τα εκπαιδευτήρια «Πλάτων», δίνουν τη δυνατότητα προετοιμασίας σε όσους μαθητές το επιθυμούν, από κάθε σχολείο του Νομού Πιερίας και χωρίς κόστος. Τα μαθήματα προετοιμασίας θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στη Γανόχωρα, από τους μαθηματικούς του σχολείου, Σαββάτο 22 Φεβρουαρίου, 7 και 14 Μαρτίου (9:30 με 10:30 το πρωί)

 

Δηλώσεις συμμετοχής

Μαθητές του Νομού Πιερίας που θέλουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του σχολείου, στο τηλέφωνο 23510 31111 καθημερινά τις ώρες 9:00 – 17:00, Σαββάτο 9:00 – 14:00 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  mail@platon.edu.gr αναφέροντας το ονοματεπώνυμό τους, την τάξη, το σχολείο φοίτησης, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Η συνδρομή 12,5 ευρώ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να καταβληθεί έως 7 Μαρτίου 2020.

Τις συνδρομές των μαθητών διαχειρίζεται η Κεντρική Επιτροπή διεξαγωγής του Διαγωνισμού για να καλύψει τα έξοδα για τους  επιτηρητές, τους  βαθμολογητές, τα δώρα των παιδιών και τα μεταφορικά.

Υπεύθυνοι διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι οι Μαθηματικοί του σχολείου Μιχαηλίδης Θωμάς και Μελέγκου Εύη.

 

Τα θέματα

Υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή. Αυτά είναι ως εξής:

Επίπεδο 1: απευθύνεται σε μαθητές Β΄  Δημοτικού

Επίπεδο 2: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού,

Επίπεδο 3: απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού,

Επίπεδο 4: απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου,

Επίπεδο 5: απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ τάξης Λυκείου.

Επίπεδο 6: απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου.

Με άλλα λόγια, θα διαγωνιστούν σε κοινά θέματα, οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού. Για τους μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης Δημοτικού υπάρχουν 24 ερωτήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες τάξεις 30.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.