Μενού Κλείσιμο

Διαχρονικός στόχος η ανθρωποκεντρική παιδεία

Δρ. Ιωάννης Καζταρίδης (Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας)

Τις δικές του ευχές προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς απεύθυνε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερία Δρ. Ιωάννης Καζταρίδης, ευχόμενος μια χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες και επιθυμίες για έργο και αληθινή πρόοδο.

Ο Δρ. Καζταρίδης, με αφορμή το σχολικό έτος που ξεκίνησε χθες, αναφέρει πως «η εκπαίδευση, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, καλείται να αποτελέσει το θεμέλιο και την ελπίδα που θα οδηγήσει τη χώρα μας, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσει πλήθος οικονομικών, κοινωνικών, εθνικών  και πολιτιστικών προβλημάτων, στη δημιουργία  μιας κοινωνίας με ήθος, αξίες, σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων αλλά και αποδοχή της διαφορετικότητάς τους.»

Σε ότι αφορά τον στόχο του σχολείου, υπογραμμίζει πως αυτός είναι η ανθρωποκεντρική παιδεία σε μια πορεία εξωστρέφειας προς την τοπική κοινωνία που θα το αναδείξει σε σημείο αναφοράς. «Είναι ακράδαντη η πεποίθησή μου ότι οι εκπαιδευτικοί με οδηγό τη γνώση, την εμπειρία και την ευαισθησία τους, θα διαπλάσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, θα μορφώσουν και θα επιμορφώσουν τους νέους ώστε να αποτελέσουν χρήσιμα και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας μας», καταλήγει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ