Μενού Κλείσιμο

Διασωστική Ομάδα Πιερίας Ανανήπτες με… πιστοποίηση

Μια ακόμη πιστοποίηση πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS), πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της η Διασωστική Ομάδα Πιερίας με πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης).

 

Αρχικά, οι εκπαιδευτές: Γεραρίδου Αθηνά (Διευθύντρια Προγράμματος του ERC), Μαρανή Άντζελα,  Μαυρίδου Ιωάννα, Μπέζα Χριστίνα, και Νικολόπουλος Παναγιώτης ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες σε θεωρητικό επίπεδο για τις Πρώτες Βοήθειες, για τη χρησιμότητα και την εφαρμογή τους στην καθημερινότητα, αλλά και κατέρριψαν μαζί τους αρκετούς «μύθους».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπαίδευση και πιστοποίησή τους πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής, δηλαδή πάνω στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, στην Πλάγια θέση Ασφαλείας και στην Αφαίρεση ενός Ξένου Σώματος (Πνιγμονή) – Τεχνική Heimlich.

«Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης πιστοποίησης ευελπιστούμε οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες να απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή. Όπως υποστηρίζει ένας Αμερικανός Πανεπιστημιακός, και πιο συγκεκριμένα ο David Starr Jordan: “Η σοφία είναι να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, ικανότητα είναι να ξέρεις πώς να το κάνεις και αρετή είναι να το κάνεις”», αναφέρει η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, η οποία δεν παραλείπει να δώσει τα συγχαρητήριά της στους νέους ανανήπτες και να ευχηθεί σε όλους του Πιεριείς καλές γιορτές

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ