Μενού Κλείσιμο

Διασφαλίζεται η ποιότητα

Ξεκινά το πρόγραμμα αντιμετώπισης της σφήκας της καστανιάς στην Πιερία

Η αντιμετώπιση του εντόμου που πλήττει τις καστανιές του νομού μας, αποτελεί προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ποιότητας του καστάνου, μιας παραγωγής που παρουσιάζει ανοδική πορεία

Σε τελική ευθεία προς υλοποίηση μπαίνει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το πρόγραμμα για την στοχευμένη αντιμετώπιση της σφήκας της καστανιάς με φυσικό εχθρό, ώστε να ανακοπεί και να ανασχεθεί η εξάπλωση του εντόμου.

Ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με την συμβολή Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την συμμετοχή των φορέων του Πράσινου Ταμείου, του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου και των αρμόδιων Δ/νσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αρχίζει την εφαρμογή του την επόμενη εβδομάδα στην Πιερία.

Το πρόγραμμα περίμεναν με αγωνία οι καστονοπαραγωγοί της χώρας για να διασφαλίσουν την φετινή παραγωγή καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί η παραγωγή τους σε αρκετές περιοχές από το έντομο Dryocosmus kuriphilus, γνωστού και ως «σφήκας της καστανιάς» και να βοηθηθεί η ελληνική παραγωγή που παρουσιάζει ανοδική πορεία. Σημειώνουμε ότι παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια στις ορεινές περιοχές κυρίως της χώρας, προσφέροντας μια επαγγελματική διέξοδο με σημαντικά εισοδήματα για τους αγρότες των συγκεκριμένων περιοχών.

Στην Ελλάδα η σφήκα της καστανιάς, εντοπίσθηκε για πρώτη φορά το 2014 σε χωριό του Νομού Πιερίας, γεγονός το οποίο οδήγησε στο να ασχοληθούν εντατικά επί του θέματος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας, μεταξύ των οποίων και η Μπέττυ Σκούφα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ