Μενού Κλείσιμο

Διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη: Μόνο με άδεια από τις αρχές η κυκλοφορία των πολιτών και πρόστιμο στους παραβάτες

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας ανακοίνωσε σε ένα ακόμη έκτακτο διάγγελμα προς τους Έλληνες ο πρωθυπουργός. Πριν το διάγγελμα, για τις αποφάσεις του ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες με δραματικό τρόπο, υπογράμμισε για μια ακόμη φορά την «ατομική ευθύνη» του καθενός μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνοντας (εμμέσως) την απογοήτευση του, για όσους (έστω αυτούς τους λίγους) δεν αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα των στιγμών και συνεχίζουν να αγνοούν τις οδηγίες της πολιτείας.

Ανακοινώνοντας την απόφασή του, την χαρακτήρισε ως το τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει εγκαίρως για να μην είναι μάταιο. Δεν παλεύουμε με τις μέρες, παλεύουμε με τις ώρες είπε χαρακτηριστικά

«Θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον» ανάφερε σε άλλο σημείο συμπληρώνοντας πως ευθύνη του είναι να προστατεύσει την υγείας μας, μια ευθύνη η οποία ανήκει σε όλους μας και στον καθένα προσωπικά, «για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης του ιού».

Από το πρωί της Δευτέρας, δικαίωμα μετακίνησης έχουν μόνο όσοι κινούνται προς ή από την εργασία τους.

Επίσης, απαραίτητη για την κυκλοφορία μας στους δρόμους είναι η Αστυνομική Ταυτότητα, αλλά και η άδεια που θα πρέπει πρωτίστως να έχουμε εξασφαλίσει (και) μέσω διαδικτύου.

Για τους παραβάτες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόστιμο 150 ευρώ, ενώ ανέφερε πως από αυτήν τη στιγμή την τήρηση των επιπλέον μέτρων αναλαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό και η Δημοτικής Αστυνομία

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που κατάλαβε την σημασία των στιγμών. «Πρέπει να κλείσουμε κάθε κερκόπορτα στο κακό και αυτό θα γίνει και με την απαγόρευση κυκλοφορίας», είπε σε άλλο σημείο, ενώ κατέληξε με μια αναφορά και στα μέτρα που εξήγγειλε για την ενίσχυση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ