Μενού Κλείσιμο

Δεύτερη φορά στην «FoodExpo»

Ετοιμάζεται για Αθήνα (με ποτά και τρόφιμα) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της, συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FoodExpo 2018” και την παράλληλη έκθεση “Oenotelia”, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο “Athens Metropolitan Expo” στην Αθήνα.

«H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για δεύτερη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FoodExpo 2018”, με στόχο να αξιοποιήσει ένα ισχυρό εργαλείο του μάρκετινγκ, προκειμένου να προωθήσει και να προβάλει  τον πλούτο και την ποιότητα των αγροτικών της προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δίνουμε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα σε νέες αγορές και να ενισχύσουν τη θέση τους στο χώρο. Στηρίζουμε ουσιαστικά κάθε δράση που αναδεικνύει τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία παράγονται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και αποτελούν προϊόντα-σημαία της περιοχής μας», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. Φάνης Παπάς.

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια και επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. (σε ξεχωριστό stand 6τμ. ανά επιχείρηση και με κόστος 657,10 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.) να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και μέχρι την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

-τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,

-τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

-την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ,

-τους εκθέτες, οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες στα e-mail: dao@pkm.gov.gr και g.karali@pkm.gov.gr ή στο fax: 2313 330044.

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FoodExpo 2018” αποτελεί σήμερα έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Η περσινή “FoodExpo 2017”παρουσίασε τεράστιο ενδιαφέρον, αφού την επισκέφτηκαν 60.000 επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και 2.500 αγοραστές του εξωτερικού.

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση θα παραδοθεί στο χώρο των τροφίμων σε κεντρικό σημείο του Hall 1 σε χώρο τύπου «νησί» (4 πλευρές ελεύθερες) έτοιμο κατασκευασμένο περίπτερο 192 τμ., το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των προϊόντων των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεών της με τρόφιμα με τα κάτωθι τεχνικά χαρακτηριστικά:

  1. Δάπεδο: Επίστρωση με μοκέτα εκθεσιακού τύπου, μπλε απόχρωσης
  2. Δομή: Είδος: Λευκή τοιχοποιία, ύψος: Ανώτερο: 3,50m – Διαχωριστική τοιχοποιία: 1,80m (τοποθέτηση σήμανσης στο κεντρικό διαχωριστικό τοιχίο της πλάτης, γραφιστικά, εκτυπώσεις)
  3. Info: Ξύλινη κατασκευή 0,65Χ0,50Χ1,05m σε λευκό χρώμα με μία προσπεκτοθήκη από διάφανο plexi και τοποθέτηση λογότυπου σε αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας
  4. Βιτρίνα: Βιτρίνα ξύλινη, με φωτιζόμενη πλάτη, διαστάσεων 0,50×0,50×1,90m. σε λευκό χρώμα με ράφια 0,50×0,25m σε αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας
  5. Φωτισμός: Γενικός, με προβολείς HQi. Ηλεκτρολογικός πίνακας με διακόπτη ασφαλείας
  6. Επίπλωση – Εξοπλισμός Σκαμπό: Λευκά σκαμπό BOBO – Τραπέζια: Φ80 με γυάλινο καπάκι – Καρέκλες: LILY λευκές όλα σε επαρκή αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομική εκδήλωση, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικά παραγόμενων αγροτικών προϊόντων. Τα μενού θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του “Mediterranean Food Experience”. Θα γίνουν προσκλήσεις επαγγελματιών και θα διοργανωθούν από τον ανάδοχο συναντήσεις B2B με τους ξένους αγοραστές, τους οποίους θα φιλοξενήσει ο ίδιος ο ανάδοχος (κάλυψη εξόδων εισιτηρίων και διαμονής) καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης. Θα γίνει καταχώρηση των εκθετών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης. Επίσης, θα προβληθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλα τα κλαδικά περιοδικά που εκδίδει ο ανάδοχος, με εκτενή ρεπορτάζ και άρθρα και θα παρουσιαστεί η συμμετοχή της με αναλυτική προβολή στον κατάλογο εκθετών της “FoodExpo 2018”.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ