Μενού Κλείσιμο

ΔΕΥΑ Κατερίνης – «Μάχη» για την αποκατάσταση βλαβών σε Βρία και Κούκο – Αγωγός ύδρευσης παρασύρθηκε από κατολίσθηση στον Τρίλοφο

Με στόχο την αδιάλειπτη υδροδότηση και ποιοτική παροχέτευση με πόσιμο νερό υψηλής ποιότητας, στο σύνολο των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων, καθώς και στην πόλη της Κατερίνης, σήμερα Παρασκευή, η Δ.Ε.Υ.Α. επιχείρησε με συνεργεία της κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την αποκατάσταση βλάβης στην Τ.Κ. Βρίας, ενώ έως αργά σήμερα επιχειρούσε στην Τ.Κ. Κούκου.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα της ΔΕΥΑΚ «την συνεχή πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό, το νερό, επέτρεψε η έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση συνεργείου ύδρευσης σε βλάβη μεγάλου βαθμού δυσκολίας, στον κεντρικό αγωγό τροφοδοσίας (από τις πηγές) της Βρίας,  διατομής Φ110mm.

Eπιπλέον, κατόπιν ελέγχου της στάθμης πλήρωσης της δεξαμενής ύδρευσης του Κούκου διαπιστώθηκε, ότι, υπάρχει βλάβη στον αγωγό του συνδέσμου που τροφοδοτεί τον οικισμό. Συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. άρχισαν τον έλεγχο της γραμμής του συνδέσμου από τον Τρίλοφο προς τον Κούκο.

Η βλάβη ανιχνεύτηκε στις 3 το μεσημέρι. Σε δασώδες και επικλινές σημείο όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν οχήματα 500μ περίπου (κατάντη του Τριλόφου) σημειώθηκε κατολίσθηση του εδάφους παρασύροντας τον αγωγό μεταφοράς νερού του Συνδέσμου σε μήκος άνω των 15μ. Την ώρα αυτή, μηχανήματα έργου της Υπηρεσίας προσπαθούν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να δημιουργηθεί δίοδος προσέγγισης για τα οχήματα και το τεχνικό προσωπικό.

Το δύσβατο της περιοχής, καθώς και η διαμορφωμένη κατάσταση από την κατολίσθηση θέτουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, τα οποία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης έως αργά το βράδυ. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα επανέλθουμε με νεότερη προς το κοινό ενημέρωση.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ως Υπηρεσία 24ωρης λειτουργίας με κοινωνικό πρόσωπο συνεχίζει να προσφέρει το απαραίτητο αγαθό για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Παραθέτοντας κάποιες εικόνες από τις σημερινές βλάβες ύδρευσης ευχόμαστε υγεία και υπομονή σε όλους τους συμπολίτες μας που μένουν στο σπίτι.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ