Μενού Κλείσιμο

ΔΕΥΑ Κατερίνης: Νέα ευκαιρία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Με σκοπό να διευκολύνει όσους έχουν συσωρευμένα χρέη (μικρά ή μεγάλα), αλλά και να τονώσει τη ρευστότητά της, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης, ενέκρινε (νέα) ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορά:

-τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και σε 60 δόσεις. Με την αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση καταβάλλεται και η πρώτη δόση, ενώ το υπόλοιπο της οφειλής σε ισόποσες δόσεις οι οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερες από 30 ευρώ η καθεμία.Στη ρύθμιση δύναται να υπαχθούν και οφειλέτες των οποίων οι προγενέστεροι διακανονισμοί τους έχουν ακυρωθεί.

Επίσης, οι ευνοϊκές προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι η διαγραφή των προσαυξήσεων στις εξής περιπτώσεις:

-της εφάπαξ καταβολής του συνόλου της οφειλής, διαγραφή  90% των προσαυξήσεων, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις ένταξης στη ρύθμιση και εφόσον αυτή τηρηθεί σύμφωνα με τα ως άνω προβλεπόμενα δίνεται δυνατότητα διαγραφής του 50% των προσαυξήσεων.

Η ρύθμιση της οφειλής καταργείται, με αποτέλεσμα την υποχρεωτική καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν καταβάλλει δυο συνεχόμενες δόσεις και δεν εξοφλεί τους τρέχοντες λογαριασμούς

εάν δεν εξοφλούνται οι τρέχοντες λογαριασμοί.

Ημερομηνία έναρξης αιτήσεων υπαγωγής στην ρύθμιση είναι από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019  έως και τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΔΕΥΑΚ στα τηλέφωνα: 2351045309 και 2351045327.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ