Μενού Κλείσιμο

Δεν χαρίζουμε την ιστορία της πατρίδας μας

Τριήμερο δράσεων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πιερίας υπέρ Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκε τo τριήμερο δράσεων που διοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πιερίας, με επίκεντρο την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, της Εθνικότητας, της γλώσσας και των επιπτώσεων του προσύμφωνου των Πρεσπών.

Στόχος των συλλόγων, που εδώ και κάποιο διάστημα δρουν ενιαία, είναι η ενημέρωση των πολιτών «για το φλέγον θέμα», της συμφωνίας των Πρεσπών και παράλληλα η διαφύλαξη, η προώθηση και η προβολή των παραδόσεων, της ιστορίας και του Πολιτισμού της Ελλάδος.
Παρασκευή και Σάββατο οι ομιλητές Νίκος Λυγερός και Γιώργος Τάτσιος αντίστοιχα, ο καθένας με το κύρος της ιδιότητας τους, έριξαν φως σε όλα τα κρίσιμα σημεία του προσύμφωνου των Πρεσπών, απάντησαν σε ερωτήματα και προέτρεψαν να μην απογοητευόμαστε αλλά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γιατί όλο το ηθικό, ιστορικό και νομικό δίκαιο είναι με το μέρος μας.
Ο κ.Λυγερός αναλύοντας τα επίμαχα άρθρα του διάτρητου προσύμφωνου, «σόκαρε και θύμωσε» το ακροατήριο, με τις «εξοργιστικά ανθελληνικές» όπως χαρακτηρίζονται από την Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων, παραχωρήσεις και αλλαγές που προβλέπονται στην Παιδεία, την ιστορική αλήθεια και την οικονομία της Ελλάδος, σε περίπτωση επικύρωσης της συνθήκης, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο κ. Τάτσιος αναφέρθηκε κυρίως στις νομικές κινήσεις της Ομοσπονδίας όσον αφορά την ακύρωση του προσύμφωνου, καθώς και για όλη την προπαγάνδα των Σκοπίων στην παράδοση και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.
Επισήμανε τον αγώνα που έδωσαν οι Μακεδονικές Οργανώσεις Υφηλίου μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία, τόσο σε νομικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο πριν ακόμα ο κόσμος πληροφορηθεί για τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αλλά και μετά την υπογραφή. Τα νομικά επιτελεία των Ομοσπονδιών εργάζονται αδιάκοπα και κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ακύρωση όχι μόνο του προσύμφωνου αλλά και για το μπλοκάρισμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Οι δράσεις του τριημέρου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, με συγκέντρωση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου μέλη πολιτιστικών συλλόγων μοίρασαν στα διερχόμενα αυτοκίνητα ενημερωτικά φυλλάδια, για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
«Ειρηνικά, όμως πάντα δυναμικά και με πατριωτικό παλμό στείλαμε ξανά το μήνυμά μας προς όλες τις πλευρές ότι δεν διαπραγματευόμαστε, δεν χαρίζουμε δεν ξεπουλάμε το όνομα και την ιστορία της πατρίδας μας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ