Μενού Κλείσιμο

Δεν θεραπεύεται, αλλά αντιμετωπίζεται

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για τον Διαβήτη τύπου 1 από το Σύλλογο Διαβητικών Πιερίας

Ενημέρωση σε εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων σχετικά με την χρόνια πάθηση  του Διαβήτη και την αντιμετώπισή της μέσα και έξω από το Σχολείο, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από Δασκάλους αίθουσα εκδηλώσεων της Αντιπεριφέρειας Πιερίας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαβητικών τού Νομού.

Η παρουσίαση – ενημέρωση για την ασθένεια του Διαβήτη έγινε από το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ)Κατερίνης από τον ειδικό ιατρό –παθολόγο κο Σαρηγιαννίδη Κωνσταντίνο ,την Επισκέπτρια Υγείας κα  Τοπάλη Δέσποινα  και τη Νοσηλεύτρια κα Γεροφωκά Ελευθερία.Στους εκπαιδευτικούς μίλησαν, επίσης, ο Διευθυντής τής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Δημήτριος Συριαννίδης και η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν.Πιερίας κα Σωτηρία Ουσταμπασίδου.

Η παρουσίαση της ασθένειας του Διαβήτη σε εκπαιδευτικούς αποτελεί αναγκαιότητα στο σύγχρονο Σχολείο δεδομένου ότι η ασθένεια αυτή δεν θεραπεύεται αλλά συνεχώς αντιμετωπίζεται με την κατάλληλη αγωγή, εμφανίζεται δε συνεχώς και σε μικρότερες ηλικίες.

Επομένως, είναι ανάγκη να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να γνωρίζουν τί ακριβώς είναι αυτή η χρόνια πάθηση, ποιες είναι οι ιδιαιτερότητές της, τί μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί σε έναν μαθητή ή μια μαθήτρια που πάσχει από Σακχαρώδη Διαβήτη  κλπ.

Η επαρκής γνώση τής ασθένειας του Διαβήτη μπορεί να βοηθήσει τη Σχολική Κοινότητα, πρωτίστως όμως τις Δασκάλες και τους Δασκάλους, ώστε αφενός μεν να διευκολύνουν τούς μαθητές και τις μαθήτριες στην καθημερινή πρακτική αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας τους (έλεγχος σακχάρου, χρήση ινσουλίνης), αφετέρου δε να διδάξουν τους υπόλοιπους μαθητές και τις μαθήτριες στο πώς να συμπεριφέρονται σε έναν συμμαθητή τους ή σε μια συμμαθήτριά τους που καθημερινά αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα με σκοπό την καλύτερη πάντα ρύθμιση αυτών των παιδιών έτσι ώστε να μην έχουν επιπλοκές από την ίδια τη πάθηση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ