Μενού Κλείσιμο

Δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες

Ο Κωστής Χατζηδάκης από τη ΝΟΔΕ Πιερίας:

Την Κατερίνη, όπου είχε συνάντηση με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης. «Η Νέα Δημοκρατία δεν υπόσχεται τα πάντα σους πάντες, δεν τάζει, δεν μιλά για μαγικές λύσεις» είπε ο αντιπρόεδρος, μένοντας απόλυτα σταθερός στη γραμμή που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε στα στελέχη του κόμματος σε συνάντηση που είχε μαζί τους στη ΝΟΔΕ Πιερίας. Τον αντιπρόεδρο του κόμματος καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Κουρινιώτης, ο οποίος επεσήμανε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Πιερίας, εξαιτίας των επιλογών και της αδράνειας της σημερινής κυβέρνησης. Παράλληλα, επεσήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης της Πιερίας τόσο στον αγροτικό όσο και στον τουριστικό τομέα. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των κομματικών στελεχών που συμμετείχαν στη διευρυμένη συνεδρίαση.
Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει οριστεί αρμόδιος για την κατάρτιση των επιμέρους περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων και το συντονισμό του προεκλογικού αγώνα του κόμματος στην Κεντρική Μακεδονία, ζήτησε από τα κομματικά στελέχη να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς και την κατάθεση συγκεκριμένων αναπτυξιακών προτάσεων για την περιοχή και ξεκαθάρισε ότι η Παράταξη δεν υπόσχεται τα πάντα στους πάντες, δεν τάζει, δεν μιλά για μαγικές λύσεις.
Όπως υποστήριε, η Νέα Δημοκρατία έχει κοστολογημένο πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις, συγκεκριμένες λύσεις, και δεν επιδιώκει να κοροϊδέψει κανέναν για να αποκομίσει εκλογικό όφελος. Η ΝΔ μιλά π.χ. για μείωση φόρων, για προσέλκυση επενδύσεων και ανάπτυξη, με στόχο να ανορθωθεί η χώρα, είπε χαρακτηριστικά
Απαντώντας σε ζητήματα που έθεσαν τα στελέχη της ΝΟΔΕ Πιερίας, προτίμησε να κρατήσει «χαμηλά την μπάλα», επιμένοντας στο «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» αλλά και πως οι συγκυρίες δεν είναι ακόμη κατάλληλες για να υλοποιηθούν όσα πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση πως «μπορούν να γίνουν συγκεκριμένα «πράγματα» που έχει ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία και υπάρχουν στο πρόγραμμά της.»
Δίνοντας το στίγμα του κόμματος τόνισε ότι η Παράταξη δεν περιχαρακώνεται, είναι ανοιχτή στην κοινωνία, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τούς απλούς ανθρώπους, στους ανθρώπους τής καθημερινότητας.
«Δεν είμαστε οι ελίτ, όπως θέλουν κάποιοι να μας παρουσιάσουν», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως η Νέα Δημοκρατία είναι λαϊκό κόμμα, αλλά και υπέρ της επιχειρηματικότητας η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Ο κ. Χατζηδάκης, προέτρεψε τα στελέχη του κόμματος, να ασχοληθούν κυρίως με τα ζητήματα της Πιερίας, να τα κατανοήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, σημειώνοντας πως τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει μόνο η Πανελλαδική επικαιρότητα
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να αποφύγει την αυτοκριτική και την παραδοχή των λαθών. «Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει και λάθη τόσο κατά την περίοδο 2004 – 2009 όσο και κατά την περίοδο 2012 – 2014», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως τα όποια λάθη έγιναν είναι ανάγκη να τα αναγνωρίζει το κόμμα, τα στελέχη της και ο κόσμος της, με στόχο να μην επαναληφθούν.
«Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι εμείς τα κάνουμε όλα σωστά και ότι όλοι οι άλλοι κάνουν μόνο λάθη» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ξεκαθαρίζοντας ότι πέρα από την ενδεδειγμένη αυτοκριτική, είναι ανάγκη να απουσιάζει και κάθε ίχνος αλαζονείας τόσο από την προσωπική ζωή των στελεχών και μελών τού Κόμματος όσο και από τη συλλογική λειτουργία τής Παράταξης.
Στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Αν. Γραμματέας Οργανωτικού Β. Ελλάδος Άνθιμος Αμανατίδης, ο Τομεάρχης Πιερίας Λευτέρης Κλώνος, οι Πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας και Δίου Ολύμπου Θόδωρος Πυρόβολος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Θανάσης Λιακόπουλος και Λευτέρης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Τσιμήτρης και Άρης Αγγέλου, η Αντιδήμαρχος Κατερίνη Πιπίτσα Μακρίδου, ο Αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Γιάννης Πούλιος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δίου Ολύμπου Θανάσης Παπαμιχαήλ, οι πρώην Βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Δημήτρης Χριστογιάννης, Βαγγέλης Πολύζος, Αντώνης Καρπούζας και Θόδωρος Μήτρας, οι πολιτευτές Γιώργος Παπαστεργίου, Δημήτρης Μπέης και Κλεόβουλος Θεοτόκης, πλήθος κομματικών στελεχών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ