Μενού Κλείσιμο

Δεν σταματούν!

Συνεχίζονται οι δράσεις των Πολιτιστικών Συλλογών Ν. Πιερίας

Σειρά δράσεων προγραμματίζουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Πιερίας, συνεχίζοντας να αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ. Οι σύλλογοι της Πιερίας τονίζουν, ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουν στην παραχώρηση του ονόματος, της εθνικότητας και της γλώσσας στη γειτονική χώρα.

«Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Πιερίας δεν σταματούν!» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωσή τους, η οποία εκδόθηκε μετά την συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνέχιση των δράσεων και αποδοχή από όλους τους συλλόγους, αλλά και η κατάθεση προτάσεων για μελλοντικές δράσεις και στενότερης συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων για την υλοποίησή τους.

Για τον λόγο αυτό συστάθηκε συντονιστική επιτροπή κυρίως από μέλη των Δ.Σ. συλλόγων του νομού, η οποία θα έχει τον γενικό συντονισμό, την ευθύνη επικοινωνίας μεταξύ συλλόγων αλλά και με τα μέσα ενημέρωσης και την περιφρούρηση των δράσεων που τελικώς θα υλοποιηθούν

Τι έχει η… ατζέντα

Ήδη τις επόμενες ημέρες οργανώνονται δυο δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων, όπου το Σάββατο 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γεώργιο Τάτσιο, με θέμα την Μακεδονία, ενώ την Κυριακή 15 Ιουλίου θα γίνει διανομή ενημερωτικών εντύπων στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου θα αναφέρονται επακριβώς τα σημεία της συμφωνίας με τα οποία διαφωνούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι αναλαμβάνουν την ευθύνη που τους αναλογεί για την μη καπήλευση και απόδοση σε τρίτους του ονόματος της «Μακεδονίας», το οποίο είναι αδιαμφισβήτητα όνομα «Ελληνικό» με «βαριά» και σημαντική ιστορία χιλιάδων ετών, αναφέρει χαρακτηριστικά η κοινή τους ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας πως «θα βρίσκονται στην επικαιρότητα με ειρηνικές, ακομμάτιστες και «αχρωμάτιστες» δράσεις με μόνο στόχο να ενημερώνουν το κοινό προσπαθώντας να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση.»

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας για την Μακεδονία μας, μπορούν να επικοινωνούν με μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων που βρίσκονται κοντά στην περιοχή τους. Ενημέρωση επίσης μπορούν να έχουν και από την σχετική σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ