Μενού Κλείσιμο

Δεν είναι θέμα υποδομών, είναι θέμα συμπεριφορών

Δίκτυο ευαισθητοποίησης των νέων για την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις

Συνάντηση για τις εκστρατείες Ecomobility και Free Mobility (στις οποίες μετέχει ενεργά ο Δήμος Κατερίνης) πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Εκπρόσωποι φορέων ενημερώθηκαν για την εκστρατεία και συζήτησαν λεπτομέρειες της, ενώ χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τη συμμετοχή του Δήμου Κατερίνης, καθώς και τη δραστηριοποίηση των τοπικών φορέων σε αντίστοιχα θέματα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκφράστηκαν προβληματισμοί για την κατάσταση που επικρατεί στις πόλεις σε ζητήματα μετακίνησης και προσβασιμότητας, ενώ διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις, για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων.
Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του δημάρχου Κατερίνης, ο αντιδήμαρχος Νίκος Παπαζιώγας, υπογράμμισε πως ο δήμος μας, πρωταγωνιστεί και συμμετέχει ενεργά στη μεγαλύτερη συστράτευση που γίνεται στη χώρα μας, για την ευαισθητοποίηση των νέων και την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στις πόλεις της χώρας.
Στην εκστρατεία συμμετέχουν και τρεις σχολικές μονάδες της Κατερίνης, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον Ecocity, Θάνος Ζαφειρόπουλος. Συγκεκριμένα συμμετέχει το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» (συμμετέχει στην εκστρατεία Ecomobility για 15η χρονιά), ενώ, για πρώτη φορά, συμμετέχουν στην εκστρατεία Free Mobility το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κατερίνης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κατερίνης (Πρώην ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης).
«Ο μισός πληθυσμός στην Ελλάδα εμποδίζει με κάποιον τρόπο την μετακίνηση και προσβασιμότητα του άλλου μισού», είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος (επικαλούμενος σχετική έρευνα του Υπουργείου Περιβάλλοντος), θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία αλλαγής συμπεριφοράς και μετακίνησης στις πόλεις, ώστε να γίνουν προσβάσιμες για όλους. Όπως συμπλήρωσε, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις υποδομές και στα κτίρια, αλλά στην καθημερινότητά μας, στην αντιμετώπιση του καθένα μας προς τον συνάνθρωπό του.
Στον επίλογο, οι εκπρόσωποι των φορέων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στη δημιουργία μίας Τοπικής Επιτροπής Οργάνωσης, η οποία, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και αξιοποιώντας τις προτάσεις των διαγωνιζόμενων σχολείων, θα δραστηριοποιηθεί για την πραγματοποίηση δράσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ