Μενού Κλείσιμο

 Δεν είναι μόνο η αισθητική, είναι και η ασφάλεια!

Εργασίες σε μήκος 100 χιλιομέτρων στο παράπλευρο δίκτυο της ΠΑΘΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του παράπλευρου εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του άξονα ΠΑΘΕ εντός των Διοικητικών Ορίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στα όρια της ΠΕ Πιερίας.

Το έργο «Στοιχειώδεις συντήρηση στο παράπλευρο οδικό δίκτυο του άξονα ΠΑΘΕ εντός των Διοικητικών Ορίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» συνολικού προϋπολογισμού ύψους 613.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί και έγινε παραλαβή των εργασιών του δικτύου που έχει μήκος περίπου 100,00 Km, όπου απαιτήθηκαν υλοποίηση εργασιών καθαρισμού των ερεισμάτων από φερτά υλικά και βλάστηση.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η επαναδιαγράμμιση του οδοστρώματος (οριογραμμές και άξονα), με αποτέλεσμα πλέον για το έργο να μπορούμε να πιστοποιήσουμε και το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης. Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η αντιπεριφερειάρχης επέβλεπε την πορεία του, σε συνεργασία με τις επιβλέπουσες υπηρεσίες, αλλά και με τις περιφερειακές και κεντρικές υπηρεσίες ώστε να παραδοθεί για χρήση στους οδηγούς στον προβλεπόμενο χρόνο και με την αρτιότερη ποιότητα κατασκευής, αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

«Προτεραιότητα στην Πιερία δεν είναι μόνο η εκτέλεση έργων πνοής, ή έργων με μεγάλο προϋπολογισμό. Επιβλέπουμε και παρακολουθούμε με συνέπεια, κάθε έργο το οποίο έχει ανάγκη η Πιερία, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την λειτουργικότητα και ασφάλεια στις υφιστάμενες υποδομές που συμβάλλουν στη διατήρηση της ποιότητας ζωής και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας των πολιτών και επισκεπτών της περιοχής, δεδομένου ότι η Πιερία, δεν είναι μόνο ένα σημείο διέλευσης των οχημάτων από Βορρά προς Νότο (και τούμπαλιν) αλλά και ένας ξεχωριστός, σημαντικός και ιδιαίτερος τουριστικός προορισμός. Και η ασφάλεια σε συνδυασμό με την καλή αισθητική του οδικού δικτύου της Πιερίας, πρέπει να δίνουν και να εξασφαλίζουν την πρώτη και καλύτερη εικόνα, τόσο στους κατοίκους της Πιερίας, όσο και στους επισκέπτες της (είτε αυτοί είναι διερχόμενοι είτε έχουν προορισμό τους την Πιερία)», τόνισε χαρακτηριστικά η Σοφία Μαυρίδου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ