Μενού Κλείσιμο

«Δεν είμαστε αρμόδιοι»

Η ΔΕΥΑ Κατερίνης για το πρόβλημα στην υδροδότηση της Νέας Τραπεζούντας:

Στον υπό εκκαθάριση (και ουσιαστικά ανύπαρκτο) Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Πιερίας, ρίχνει το «μπαλάκι των ευθυνών» η ΔΕΥΑ Κατερίνης, για τις διακοπές στην ύδρευση της Νέας Τραπεζούντας

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας έχει την ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης στη Νέα Τραπεζούντα και όχι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Κατερίνης, υποστηρίζει η ΔΕΥΑΚ απαντώντας στις συνεχείς αναφορές των μέσων ενημέρωσης για την ταλαιπωρία των κατοίκων της Ν. Τραπεζούντας.

Μετά από ένα (και πλέον) μήνα συνεχών διαμαρτυριών και αναφορών των κατοίκων της Νέας Τραπεζούντας για τις συνεχιζόμενες διακοπές στην υδροδότηση του χωριού τους, η ΔΕΥΑ Κατερίνης με ανακοίνωσή της, δίνει τη δική της απάντηση σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη για το δίκτυο της περιοχής. Η ΔΕΥΑΚ ξεκαθαρίζει οτι «ουδεμία αρμοδιότητα έχει για τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Νέας Τραπεζούντας και την προστασία αυτού από φθορές και κλοπές ύδατος, αρμοδιότητες οι οποίες ανήκουν αποκλειστικά στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας».
Αξίζει να σημειωθεί οτι ήδη από την περασμένη άνοιξη οι δήμοι Πύδνας-Κολινδρού και Κατερίνης, έχουν αποφασίσει τη διάλυση του Συνδέσμου της Βόρειας Πιερίας και στην παρούσα φάση αυτό βρίσκεται υπό εκκαθάριση.
Σε απάντηση δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο για τις διακοπές ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Ν. Τραπεζούντας, που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των κατοίκων, και «προς αποκατάσταση της αλήθειας», η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας, ο οποίος αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ., έχει στην αποκλειστική κυριότητά του, μεταξύ άλλων εγκαταστάσεων και δικτύων ύδρευσης, των οποίων έχει και την αποκλειστική ευθύνη της συντήρησης, της προστασίας, της καλής λειτουργίας και της αναβάθμισης, τις εγκαταστάσεις και το διυλιστήριο Μόρνας, το δίκτυο μεταφοράς ύδατος έως τον Τρίλοφο, καθώς και το δίκτυο μεταφοράς και διανομής ύδατος από τον Τρίλοφο έως την Τοπική Κοινότητα Ν. Τραπεζούντας.
Ως εκ τούτου, η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, ουδεμία αρμοδιότητα έχει για τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Νέας Τραπεζούντας και την προστασία αυτού από φθορές και κλοπές ύδατος, αρμοδιότητες οι οποίες ανήκουν αποκλειστικά στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Ν. Πιερίας.
Δυστυχώς, παρά τις άοκνες προσπάθειες του Προέδρου του Συνδέσμου, λόγω του γεγονότος ότι τα τελευταία δέκα (10) έτη, ο Σύνδεσμος λειτούργησε με έναν μόνο υπάλληλο, είναι φύσει αδύνατο να ανταποκριθεί πλήρως στις ανωτέρω υποχρεώσεις του.
Για τον λόγο αυτό, η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, συνεπικουρεί και συνδράμει την προσπάθεια αυτή του Προέδρου του Συνδέσμου, όποτε της ζητηθεί, ακόμη και αυτοβούλως εάν υφίσταται ανάγκη, εφόσον έχει σχετική πληροφόρηση, παρέχοντας τεχνογνωσία και εμπειρία, επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό, καθώς και τον μηχανολογικό της εξοπλισμό, σε μια συλλογική προσπάθεια να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη ύδρευση όλων των Τοπικών Κοινοτήτων και να διασφαλίσει την ποιότητα του διατιθέμενου ύδατος στους κατοίκους και κατ’ επέκταση την υγεία αυτών.
Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης, κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Ν. Τραπεζούντας, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι ήταν και θα είναι, έως την οριστική μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του Συνδέσμου, αρωγός αυτού, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης και τη διασφάλιση της αποτροπής κλοπών ύδατος, έχουσα σε ετοιμότητα το προσωπικό και τον μηχανολογικό της εξοπλισμό.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ