Μενού Κλείσιμο

«Δεν είμαι χριστιανός… Θέλω να γίνω!»

Ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής σήμερα στη Σχολή Γονέων Κατερίνης

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος είναι ο ομιλητής στη Σχολή Γονέων Κατερίνης Ανοικτό Πανεπιστήμιο με θέμα της ομιλίας είναι: «Δεν είμαι Χριστιανός…Θέλω να γίνω!».

Η ομιλία του κ.κ. Νικολάου, είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, ενώ στην αποψινή εκδήλωση (η οποία γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος) συμμετέχει και η Γυναικεία Χορωδία της Αγίας Τριάδος Κατερίνης.

«Ποιος είναι» ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος διακρίνεται για το πολυεπίπεδο και διεπιστημονικό υπόβαθρο των σπουδων του. Σπούδασε Φυσική στο ΑΠΘ και έκανε μεταπτυχιακὲς σπουδὲς στο Harvard και στο MIT στην Αστροφυσική, την Μηχανολογία και την Ιατρική και διδακτορικές στα Εφηρμοσμένα Μαθηματικὰ και την Βιοϊατρική Τεχνολογία.

Παράλληλα, σπούδασε και την θεολογία στην Θεολογικὴ Σχολὴ του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης και είναι διδάκτορας της Κοινωνικής Θεολογίας και ειδικότες της Βιοηθικής του ΑΠΘ. Είναι επίτιμος διδάκτορας του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, για μαι δε επταετία διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η έρευνά του σε μεγάλα κέντρα, πανεπιστήμια και νοσοκομεέα των ΗΠΑ επικεντρώθηκε στην Βιοϊατρικη Τεχνολογία και ειδικότερα στην Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων, καρπός της οποίας ήταν η συγγραφή του μοναδικού στο είδος του βιβλίου «Αιμοδυναμικὴ των μεγάλων αγγείων», και το αντίστοιχο μάθημα, το οποίο πλήν της Αμερικής δίδαξε επί μία δεκαετία στην Ιατρικὴ Σχολὴ του Πανεπιστημίου Κρήτης και ως σεμινάριο στους ειδικευόμενους της Αγγειοχειρουργικής στο Αρεταίειο Νοσοκομείο της Αθήνας.

Είναι ιδρυτὴς και πρόεδρος του μοναδικού στην Ελλάδα Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας, όπως και της πρώτης στη χώρα μας Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, η οποία λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια με το όνομα «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», τον δε Δεκέμβριο του 2017 εγκαινιάσθηκε και ο πρώτος πρότυπος Ξενώνας (Hospice) καρκινοπαθών τελικού σταδίου.

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής εξελέγη το 2004, αφού προηγουμένως έζησε επί μία τριετία στο Άγιον Όρος και για δεκατέσσερα χρόνια διακόνησε ως οικονόμος στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στον Βύρωνα Αττικής.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ