Μενού Κλείσιμο

Δεν δέχεται την εξίσωση ιδιωτικών κολεγίων με τα δημόσια Πανεπιστήμια ο ΣΕΠΕ Πιερίας: Αντιδρά με παράσταση διαμαρτυρίας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί τα μέλη του σήμερα το μεσημέρι (2μμ) ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας αντιδρώντας στο νομοσχέδιο «που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα δημόσια Πανεπιστήμια.

 

Ο ΣΕΠΕ συμμετέχει στην τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ κατά τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου, ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην παράσταση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματίσει στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Την ίδια ώρα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχει κηρύξει και η ΕΛΜΕ Πιερίας

Όπως αναφέρει στην διαμαρτυρία του ο ΣΕΠΕ Πιερίας «ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης καθώς και το σύνολο των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης της ΝΔ από την πρώτη κιόλας στιγμή. Με τον Ν. 4635/19 (άρθρο 168) η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει την επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων των κολεγίων με τους τίτλους της ανώτατης εκπαίδευσης και με  διάταξη που πρόσθεσε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες απόφοιτους ιδιωτικών κολεγίων να εισαχθούν άμεσα στην προκήρυξη της γενικής αγωγής. «Τα πτυχία θα γίνονται δεκτά εφόσον αναγνωριστούν από τον Δ.Ο.Α.ΤΑ.Π. σύμφωνα με το Π.Δ 38/2010 ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλου σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συναφή τίτλο σπουδών για κλάδο εκπαιδευτικού». Καταργεί από το παράθυρο το άρθρο 16 του Συντάγματος, βάζοντας από την πόρτα τα επί πληρωμή πτυχία από κάθε φύσης ιδιωτικά κολέγια.

Αν ο νόμος Γαβρόγλου (Ν. 4589/19) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για  τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών (προσοντολόγιο), έθεσε τις βάσεις για την εμπορευματοποίηση του τρόπου διορισμού/πρόσληψης των εκπαιδευτικών απαξιώνοντας το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία,  η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον  Ν.4635/19 (άρθρο 168) και τη διάταξη στο υπο ψήφιση νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εμπορευματοποιεί τα επαγγελματικά δικαιώματα και ενισχύει με όλους τους τρόπους  την ιδιωτική εκπαίδευση

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικούν επίσης μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, αλλά και ατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο) του Ν. 4635/19 και των νέων αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που προωθούνται με το τελευταίο νομοσχέδιο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.