Μενού Κλείσιμο

Δασικοί χάρτες και με… ΦΕΚ

Πιερία:

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης ο δασικό χάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στον οποίο περιλαμβάνονται όλες οι περιοχές του νομού εκτός από τις Τοπικές Κοινότητες Κατερίνης, Αγαθούπολης, Μακρυγιάλου και Μεθώνης.

Η κύρωση του Δασικού Χάρτη έγινε στις 6 Φεβρουαρίου με αριθμό ΦΕΚ 20/Δ/2018. Από την ημερομηνία της κύρωσης του δασικού χάρτη για τις αντίστοιχες εκτάσεις οι χάρτες καθίστανται οριστικοί και τερματίζεται η διαδικασία των πράξεων χαρακτηρισμού εκτάσεων και η ταλαιπωρία των πολιτών με τη δημόσια διοίκηση.

Επιπλέον παύει η χρονοβόρα διαδικασία της έκδοσης πράξεων χαρακτηρισμού του αρθ.14 του Ν.998/79 και οριοθετείται και καταγράφεται τι είναι δάσος και τι είναι δασική και άλλης μορφής έκταση.

Θωρακίζεται το δάσος και οι δασικές εκτάσεις από οποιεσδήποτε επεμβάσεις και διευκολύνεται η ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την καταγραφή της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, όπως και για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον χωροταξικό σχεδιασμό, αφού καθορίζονται οι χρήσεις γης.

Επιπλέον τίθενται οι βάσεις της διοικητικής μεταρρύθμισης, με την εφαρμογή της ψηφιακής σύγκλισης.

Αξίζει να σημειωθεί οτι με την κύρωση του Δασικού Χάρτη της Πιερία η σχετική πληροφορία που αφορά στον χαρακτήρα μιας έκτασης, θα λαμβάνεται αυτόματα και άμεσα από την ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., της οποίας η κατασκευή θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκης Μακεδονίας-Θράκης, «εντός των προσεχών ημερών». Έως την ολοκλήρωση της ιστοσελίδας οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος αποτελούμενους από τους Δασολόγους Π. Παπαπέτρου, Αθ. Παπαγιάννη και από τους Τ.Ε. Τοπογράφους Π. Φαρμάκη & Π. Ταβουκτσή, ξεκίνησε τη διαδικασία της κατάρτισης επικαιροποίησης του Δασικού Χάρτη από το 2011, την οποία και περάτωσε συνεπικουρούμενο στην πορεία από τους δασολόγους του Σημείου Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών Σ. Ελευθεριάδου, Ν. Ζαμαντζά, Κ. Γαληνό και Γ. Μάρα.

Με τη διαδικασία των Δασικών Χαρτών αναρτώνται στο διαδίκτυο όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που έχει στη διάθεσή της το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων, με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας ή οποία εισέρχεται στη δημόσια διοίκηση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων και του Γραφείου Προστασίας: 2351045477, 2351045471, 2351045566, 2351045569.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ