Μενού Κλείσιμο

COVID 19 – Τα μέτρα επιστρέφουν;

Η αντιμετώπιση της νέας έξαρσης κορονοϊου φαίνεται ότι οδηγεί την κυβέρνηση, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών, στην αναθεώρηση των μέτρων «χαλάρωσης» των τελευταίων εβδομάδων.

Η επαναφορά της χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, η απαγόρευση μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και των συναυλιών, αλλά και των πανηγυριών είναι κάποια από τα μέτρα που σκέφτεται να ανακοινώσει η πολιτεία για την ανάσχεση του νέου κύμματος της πανδημίας, για τις περιοχές που θα μπουν στο «κόκκινο». Για τις συγκεκριμένες περιοχές εξετάζονται τα εξής μέτρα:

-απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας από τις 12 τα μεσάνυχτα, λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς αναπαραγωγή μουσικής, αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως συναυλίες,

-εμποροπανήγυρεις, live πάρτι, καθώς και απαγόρευση κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των εννέα ατόμων.

Κατερίνη – Αυξημένη έκκριση ιικου φορτίου στα λύματα του βιολογικού

Σε ό,τι αφορά την Πιερία, μετά από αρκετές ημέρες χθες ανακοινώθηκε διψήφιος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ ανησυχητικά είναι και τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού Κατερίνης, όπου αποτυπώνεται η αυξητική τάση του ιικού φορτίου. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών από τον βιολογικό καθαρισμό, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Δήμος Κατερίνης.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ