Μενού Κλείσιμο

Covid 19 – Σε καραντίνα γηροκομείο στην Αττική – 10 ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα

Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι που διέμεναν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων διακομίστηκαν, με ύποπτα συμπτώματα Covid-19, στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία», ενώ σε καραντίνα τέθηκε ο οίκος ευγηρίας που τους φιλοξενούσε.

Η Μονάδα «Ευ ζην» στη Νέα Μάκρη Αττικής στην οποία φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι τέθηκε στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε το απόγευμα της Κυριακής 122 σε ηλικιωμένους και προσωπικό, ενώ στη Μονάδα μετέβησαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Να σημειωθεί πως στη χώρα μας, λειτουργούν περίπου 300 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι μισές είναι μη κερδοσκοπικές υπό την εποπτεία της Εκκλησίας και οι άλλες λειτουργούν από ιδιώτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ), σε αυτές τις νόμιμα λειτουργούσες Μονάδες φιλοξενούνται περίπου 25.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 χρόνων και υπολογίζεται πως άλλοι τόσοι είναι οι άνθρωποι που απασχολούνται στις δομές αυτές.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως ενημέρωση, πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ