Μενού Κλείσιμο

CNN: Τα καλαμαράκια ένα από τα καλύτερα τηγανητά φαγητά του κόσμου

Είναι ελάχιστοί εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν σε αυτό το «κρατς» που κάνει το τηγανητό φαγητό.

Στοιχεία δείχνουν ότι η τηγανητή ζύμη και άλλα εδέσματα απολαμβάνονταν από τότε που οι αρχαίοι Μεσοποτάμιοι εφηύραν τα τηγάνια και η λατρεία γι’ αυτού του είδους το μαγείρεμα αυξήθηκε στο πέρασμα του χρόνου.

Κάθε λαός έχει το δικό του τηγανητό πιάτο για το οποίο μπορεί να υπερηφανευτεί. Το CNN συγκέντρωσε τα καλύτερα τηγανητά φαγητά σε όλο τον κόσμο και ενημερώνει τους ταξιδιώτες για το τι πρέπει να απολαύσουν εάν βρεθούν σε έναν από αυτούς τους τόπους.

Μπορεί στην πρώτη θέση να συναντάμε την ιαπωνική τεμπούρα λαχανικών, ωστόσο, η χώρα μας δεν λείπει από τη λίστα.

Ανάμεσα στα 30 καλύτερα τηγανητά πιάτα βρίσκεται το καλαμαράκι, το οποίο μοιράζεται σε Ιταλία και Ελλάδα, σύμφωνα με το CNN.

«Τηγανισμένο ή παναρισμένο σερβίρεται με λεμόνι, είτε με μαρινάδα είτε με κρεμώδη σάλτσα με βάση τη μαγιονέζα. Αυτό το πιάτο από ελληνική και ιταλική σπεσιαλιτέ παραθαλάσσιων περιοχών έχει φτάσει σε πολυτελή αμερικανικά εστιατόρια ως ένα mainstream ορεκτικό», γράφει το CNN.

«Για πρώτη φορά αναφέρθηκε από τους New York Times το 1975, αυτά τα απλά δαχτυλίδια από καλαμάρια μπορεί να μην είναι τόσο μοντέρνα όσο ήταν τη δεκαετία του ’90, αλλά παραμένουν σε πολλά μενού», προσθέτει.

Με πληροφορίες CNN

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.