Μενού Κλείσιμο

Χριστουγεννιάτικη βραδιά γεμάτη μελωδίες, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς

 

Χριστουγεννιάτικη βραδιά γεμάτη μελωδίες

 

Μελωδικούς ήχους και νότες Χριστουγέννων στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς, στην συναυλία που πραγματοποίησε στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης, καθώς και της καμπάνιας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Χαρίζω ένα βιβλίο στη Βιβλιοθήκη».

 

Στην συναυλία, συμμετείχαν 50 μουσικοί με όργανα όπως: φλάουτο, πίκολο, όμποε, φαγκότο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, μπάσο, κόρνα, τρομπέτα, κορνέτα, τρομπόνι, τούμπα, κρουστά και άλλα, υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κούκα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς θεωρείται μία από τις κορυφαίες ελληνικές φιλαρμονικές ορχήστρες και η μοναδική που πραγματοποίησε δυο υπερατλαντικές αποστολές για παρελάσεις και συναυλίες σε ΗΠΑ και Καναδά (Τοροντο και Μοντρεάλ). Έχει εμφανιστεί τρεις φορές στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε 2 ντοκυμαντέρ για την Ελληνική Τηλεόραση 3, συμμετείχε δυο φορές στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ταξίδεψε σε όλη σχεδόν την Ευρώπη για εμφανίσεις. Συγκεντρώθηκαν 220 βιβλία κυρίως λογοτεχνικά και σε καλή κατάσταση, τα οποία θα εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος,  μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών αναμνηστικών δώρων.

Σε σύντομο χαιρετισμό του στον επίλογο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Ιωάννη Δαρδαμανέλη για την ποιοτική – αφιλοκερδή συμμετοχή της χορωδίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης μας.

Παράλληλα, ο κος Κουκοδήμος ευχαρίστησε τον μαέστρο Ιωάννη Κούκα, όλους τους συντελεστές, τα επίλεκτα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμαριάς, ενώ όπως τόνισε: «Δεσμευόμαστε και απευθύνουμε πρόσκληση από σήμερα στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς, προκειμένου να συμμετάσχει στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων) του Δήμου μας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.