Μενού Κλείσιμο

Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Χριστουγεννιάτικες αναγνώσεις στην ΕΒΕ

Φέτος τα Χριστούγεννα, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) μας επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες, διαβάζουμε ιστορίες και μαθαίνουμε αλήθειες και ψέματα για αυτούς που θα φέρουν … τα πάνω κάτω στη βιβλιοθήκη! Θα βρούμε τρόπο να κρύψουμε ένα λιοντάρι, να ανακαλύψουμε το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο και να γνωρίσουμε το μαγικό ταξίδι μιας χιονονιφάδας.
Από τη Δευτέρα 19/12 μέχρι την Τετάρτη 04/01/23 κάθε απόγευμα στις 17:00 μ.μ , στο Δανειστικό Τμήμα της ΕΒΕ, θα πραγματοποιούνται
αναγνώσεις για τους μικρούς (και λίγο μεγαλύτερους!) φίλους των βιβλίων που λατρεύουν τα Χριστούγεννα και τις ιστορίες τους.
Φορέστε τα γιορτινά σας χαμόγελα και τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες κι ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα σε έναν κόσμο γεμάτο ξωτικά, καλικάντζαρους,
νάνους, ελαφάκια και πολλά πολλά βιβλία!
2 / 3 Θα διαβαστούν τα βιβλία:
Δευτέρα 19/12/22: “Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα” της Helen Stephens και “Τα πρώτα Χριστούγεννα του Κάπτεν Τζιμ” του Πάνου Χριστοδούλου, Εκδόσεις Ίκαρος (για παιδιά 4 έως 6 ετών)
Τρίτη 20/12/22: “Εγώ το ξωτικό” της Μαριβίτας Γραμματικάκη, Εκδόσεις Καλέντη (για παιδιά 7 έως 9 ετών).
Τετάρτη 21/12/22: “Εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες” της Χιρόκο Μοτάι, εκδόσεις Πατάκη (για παιδιά 6 έως 8 ετών).
Πέμπτη 22/12/22: “Η γιαγιά, το παιδί κι ο κιθαρίστας Φουμ, φουμ, φουμ. Αν ο μικρός Χριστός γεννιόταν στην Αθήνα του σήμερα” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, Εκδόσεις Πατάκη (για παιδιά 7 έως 9 ετών).
Τρίτη: 27/12/22: “Χιονίζει…” του Eric Carle, από Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και “Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο”, Εκδόσεις Ίκαρος (για παιδιά έως 3 ετών).
Τετάρτη 28/12/22: “Ο Παππούς μου ο Αϊ-Βασίλης” Εκδόσεις Παπαδόπουλος (για παιδιά 6 έως 8 ετών).
Πέμπτη 29/12/22: “Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω!” της Μαρίας Παπαγιάννη, Εκδόσεις Πατάκη (για παιδιά 7 έως 9 ετών). Παρασκευή 30/12/22: “Πίκο και Λόλα: Ένα τέλειο δώρο” της Λίνας Σωτηροπούλου, Εκδόσεις Πατάκη και “Το ταρανδάκι σώζει την Πρωτοχρονιά” της Melanie Joyce, από Εκδόσεις Ψυχογιός (για παιδιά έως 3 ετών).
Δευτέρα 02/01/23: “Ένα δώρο για τον καθένα” των Birdie Black και Rosalind Beardshaw, Εκδόσεις Ίκαρος (ηλικίες 4-6 ετών)
Τρίτη 03/01/23: ”Αλήθειες και ψέματα για τον Άγιο Βασίλη” της Sylvie Misslin, Εκδόσεις Μεταίχμιο (για παιδιά 7-9)
3 / 3
Τετάρτη 04/01/23: “Η χιονονιφάδα” του Davies Benji, Εκδόσεις Ίκαρος και “Το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο” του Peter Reynolds, Εκδόσεις Μεταίχμιο (για παιδιά 4
έως 6 ετών).
Οι αναγνώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της παιδικής βιβλιοθήκης, Δανειστικό Τμήμα ΕΒE.
Η συμμετοχή στις αναγνώσεις είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (Μέγιστος αριθμός 20 ατόμων). Στις αναγνώσεις για παιδιά έως 3 ετών είναι απαραίτητη η παρουσία ενός συνοδού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, nlg.gr

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ