Μενού Κλείσιμο

Χριστούγεννα στο Δήμο Δίου-Ολύμπου

Εορταστικές εκδηλώσεις στη σκιά του Ολύμπου

 

Στην Λεπτοκαρυά, συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις (ξεκίνησαν την Κυριακή από τους Νέους Πόρους),  του Δήμου Δίου-Ολύμπου. Η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι να «απλώσει» τις εκδηλώσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες να μπουν σε… εορταστικό κλίμα

 

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου (7:00 μμ) στη Λεπτοκαρυά και συγκεκριμένα στη δημοτική βιβλιοθήκη θα πραγματοποιηθεί, από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών «Εμμ. Κριαράς» ομιλία – συζήτηση, με θέμα την αξία του βιβλίου και θα γίνει διαδραστική αφήγηση του βιβλίου της Κατερίνας Νίκα – Μάνου «Στην άκρη μιας Χριστουγεννιάτικης βιτρίνας» με παράλληλη δράση  δημιουργικής γραφής.

Στην Λεπτοκαρυά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (5:00 μμ) στην Αίθουσα Τελετών του Γυμνασίου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών «Εμμ. Κριαράς», μια ακόμη εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση από την θεατρική ομάδα ενηλίκων, της παράστασης με τίτλο «Η παράξενη νύχτα» της Ζωής Βαλάση. Θα συμμετάσχουν τα Μουσικά Σύνολα με την παιδική χορωδία του συλλόγου και την παιδική χορωδία του 1ου Γυμνασίου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο αθλητικός σύλλογος «Μύτικας»  με χριστουγεννιάτικο χορευτικό.

 

Παντελεήμονας

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου (3 μμ) στην κεντρική πλατεία θα γίνει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με την συμμετοχή της τοπικής χορωδίας, ανιματέρ και προσφορά παραδοσιακών γλυκών.

 

Δημαρχείο Κονταριώτισσας:

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, το οποίο θα στολιστεί με τις χειρόγραφες ευχές των παιδιών που θα συμμετέχουν και την παρουσία του Άι Βασίλη.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσουν δραστηριότητες face painting, αφήγηση παραμυθιών και κάλαντα από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου και θα προσφερθούν χυμοί και λιχουδιές για τα παιδιά τα οποία θα μπορούν να κάνουν και μία μικρή βόλτα με το τρενάκι που θα βρίσκεται στο χώρο της εκδήλωσης.

Νέα Έφεσος

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στον αύλειο χώρο της κοινότητας θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου.

 

Καρίτσα

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στην πλατεία του χωριού θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που θα περιλαμβάνει την συμμετοχή ανιματέρ, το παιδικό τρενάκι και το σπιτάκι του Αι – Βασίλη, όπου τα παιδιά θα μπορέσουν να κάνουν face painting. Καθ’όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται εδέσματα και χυμοί.

Άγιος Σπυρίδωνας:

Την Κυριακή  22 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στην πλατεία του χωριού  θα πραγματοποιηθεί,  με την συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Σαρακατσαναίων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινότητας, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα στο Χωριό σαν παραμύθι».

 

Βροντού

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του  Πολιτιστικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με τίτλο “Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”.

Δίον:

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και ώρα 11:30 στην πλατεία θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τίτλο «Γουρουνοχαρά – βράσιμο τσιγαρίδας» με άφθονο κρασί και παραδοσιακή μουσική.

 

Κονταριώτισα

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Η αυλή του Άι- Βασίλη».

 

Λιτόχωρο

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του  Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» και θα προσφερθεί τσάι και μπουφές.

Το «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» διοργανώνεται από την τοπική κοινότητα, εθελοντές, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Λιτοχώρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και τον Ιππικό Όμιλο.

Καθημερινά από τις 11 πμ έως τις 6 το απόγευμα και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020, στα σπιτάκια του πάρκου θα πραγματοποιούνται δωρεάν δράσεις για μικρά παιδιά όπως χειροτεχνία, παιχνίδια, ζωγραφική, ζαχαροπλαστική, face painting, ποδηλασία και χοροθέατρο. Επίσης, στον χώρο θα υπάρχουν τα μικρά πόνυ του Ιππικού Ομίλου και τα παιδιά θα μπορούν δωρεάν να κάνουν μία μικρή βόλτα εντός του Πάρκου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου θα προσαρμόζεται και θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ