Μενού Κλείσιμο

Χρήστος Γιαννούλης: Η Περιφέρεια οφείλει να κοιτάει μπροστά και… «καμπανάκι» για τα έργα του ΕΣΠΑ

Με την φράση «κάλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε ο επικεφαλής της Παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» την πρώτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Χρήστος Γιαννούλης, ανάφερε πως  «έστω και σε επίπεδο επικεφαλής των παρατάξεων υπήρξε η δυνατότητα, ενημέρωσης από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν και εξελίσσονται εν μέσω της Πανδημίας.»

Σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό του, ανέφερε πως ως περιφερειακή παράταξη ευθύνης, επιλέγει τον δρόμο της υπευθυνότητας και της δημιουργικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γιαννούλης κατά την τηλεδιάσκεψη, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη «πρώτα από όλα και κυρίαρχα άμεσα» να διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την στήριξη των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων έτσι ώστε να λειτουργήσουν ως ανάχωμα για την από συμπίεση των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης αλλά και να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της Περιφέρειας.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και εντατικοποίηση των παρεμβάσεων σε οικισμούς και καταυλισμούς ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας όπως οι Ρομά αλλά και σε κέντρα Προσφύγων.

«Θέσαμε την ανάγκη να εξευρεθούν βάση σχεδίου χώροι που θα διατεθούν για την άσκηση και την κυκλοφορία των πολιτών. Οι απαγορεύσεις που προηγήθηκαν πρέπει να συνοδεύονται και από προτάσεις και λύσεις έτσι ώστε και τα αυστηρά μέτρα να τηρούνται αλλά και οι πολίτες να βρίσκουν διέξοδο αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Προτείναμε και θα αναλάβουμε και επιπλέον πρωτοβουλία για την αγορά και διάθεση ηλεκτρονικών μέσων για τους μαθητές και τις οικογένειες που δεν μπορούν να ενταχθούν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Σεβόμενοι τα οικονομικά δεδομένα της ΠΚΜ και με πρόνοια να επιστραφούν μετά το τέλος των έκτακτων μέτρων», είπε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Τελευταίο «αλλά όχι έσχατο», όπως αναφέρει ο κ. Γιαννούλης, είναι το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να διατάξει το πάγωμα όλων των υπό ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

«Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την Οικονομία και την Κοινωνική συνοχή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Κάτι που αποδέχονται στο σύνολο τους οι επικεφαλής των Δήμων και των Περιφερειών όλης της χώρας» είπε για το ζήτημα, εκφράζοντας την ελπίδα πως «ο πολιτικός συγχρωτισμός των Περιφερειαρχών και της ΕΝΠΕ με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην αποτελέσει την αιτία, αυτή η καταστροφική επιλογή να υλοποιηθεί. Ειδικά όταν πρόκειται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου οι παραγωγικές της δραστηριότητες (Τουρισμός, Γεωργία Μεταποίηση Εμπόριο ) πλήττονται δραματικά χωρίς να εχουμε φτάσει στο τέλος της πανδημίας.

Καλούμε τέλος όλες τις πολιτικές και Αυτοδιοικητικές δυνάμεις, να συμβάλουμε στην αποφυγή μίας νέας “χρεωκοπίας” των εργαζομένων, της κοινωνίας, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής συνοχής. Αυτό επιτυγχάνεται με την έγκαιρη επένδυση και χρήση όλων των εργαλείων όσο είναι νωρίς και πριν φτάσουμε στο “και πέντε¨ όπου θα απαιτούνται τα διπλάσια μέσα», κατέληξε ο Χρήστος Γιαννούλης

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ