Μενού Κλείσιμο

Μπορεί να προκύψει κοινωνικό πλεόνασμα

Ο δήμαρχος Κατερίνης για το σημερινό εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Πέτρα

Για για το εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συνεργασία με την Google που διοργανώνεται σήμερα στην Πέτρα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κατερίνης, υπογραμμίζοντας πως: «η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό κύτταρο για την τοπική ανάπτυξη […] πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει το κοινωνικό πλεόνασμα, οι κοινωνικές υπεραξίες στις τοπικές κοινωνίες για να κρατήσουν τον κόσμο στον τόπο του […] χρησιμοποιώντας τα νέα εργαλεία θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικό κύτταρο για την τοπική ανάπτυξη. Ο πολίτης πλέον διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του. Εκτιμούμε προς αυτή την κατεύθυνση ότι θα βοηθήσουμε πολύ τους ενδιαφερόμενους και ευχαριστούμε θερμά την google για την εξαιρετική συνεργασία και την πρωτοβουλία ανάπτυξης του ελλληνικού τουρισμού on line». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χιονίδης, στη διάρκεια συνέντευξης, που με αφορμή το εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Σχολείο Πέτρας με θέμα: “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις” (το οποίο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Κατερίνης και την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google).
Όπως τόνισε: «Η καινοτομία και ο τουρισμός απαιτούν στρατηγική σύνδεση, δημιουργικότητα. Παράλληλα, όραμα, συνεργασία, εξωστρέφεια και ευελιξία. Οφείλουμε χωρίς να έχουμε ιδιαίτερα μεγάλα κεφάλαια με όχημα την καινοτομία να αξιοποιούμε τα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί σε διάφορες περιοχές, για ένα νέο μοντέλο τουρισμού που αφορά κυρίως τις κατοικίες, σε περιοχές όπως η Πέτρα Ολύμπου και όχι μόνο».
Όπως επισημάνθηκε έχουν γίνει οι προεγγραφές, είναι τεράστιο το ενδιαφέρον και το σεμινάριο αφορά επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να προωθηθεί για όλους η οικονομική ανάπτυξη που θα δώσει κέρδη στο επιχειρείν. Από εκεί όπως σημείωσε ο κ. Χιονίδης: «πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει το κοινωνικό πλεόνασμα, οι κοινωνικές υπεραξίες στις τοπικές κοινωνίες για να κρατήσουν τον κόσμο στον τόπο του. Έχουν επενδυθεί πολλά σε κατοικίες, σε μικρά ξενοδοχεία, υπάρχει ένας πλούτος που μας έδωσε η ίδια η φύση και χρησιμοποιώντας τα νέα εργαλεία θα μπορέσουμε με μικρό κόστος να υλοποιήσουμε σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα».
Όπως είναι γνωστό, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 6-8.30 μ.μ., στο Σχολείο Πέτρας με θέμα: “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις”. Μέσα από τo σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για επιτυχημένα παραδείγματα ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και για τη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησής τους όλο το χρόνο, όπως η διαμόρφωση μίας ιστοσελίδας φιλικής προς όλες τις συσκευές, η παρουσία τους σε ψηφιακούς τοπικούς καταλόγους, η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλπ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ