Μενού Κλείσιμο

Αυστριακοί στο διοικητήριο – Στο επίκεντρο η στενή συνεργασία με την Καρίνθια της Αυστρίας

Συνάντηση με την αυστριακή αντιπροσωπεία του Δήμου Moosburg είχε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, στο διοικητήριο. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την παρουσία αντιπροσωπείας της αδελφοποιημένης πόλης, στις εορταστικές εκδηλώσεις της 16ης Οκτωβρίου

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ. Martin Gruber, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Καρινθίας, Herbert Gaggl, Βουλευτής και  Δήμαρχος του αδελφοποιημένου με την Κατερίνη, δήμου του Moosburg, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος OVB Marcus Malle, ο Γενικός Γραμματέας (Direktor) Josef Anichhofer καθώς και οι Βουλευτές Stefanni Ofner, Robert Kofer, Rony Ryul, Michαel Maier, Hannes Mack και Sandra Ladnig, συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους και δημοσιογράφους.

Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης ήταν η ανάπτυξη πρωτοβουλιών συνεργασίας με την Αυστρία στους τομείς του τουρισμού, της βιώσιμης κινητικότητας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της κοινωνικής πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου επεσήμανε πως η τουριστική προβολή και η ανάπτυξη της Πιερίας αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ΠΕ Πιερίας, η οποία χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο και διαθέτει σημαντικούς πόρους για να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής ώστε να την καταστήσει πόλο έλξης επισκεπτών διεθνώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σαν επιστέγασμα της συνάντησης τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην Αντιπεριφερειάρχη για τη φιλοξενία και τη γόνιμη συζήτηση, ενώ και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και εξέφρασαν την αμοιβαία πρόθεσή τους για μία αγαστή συνεργασία στους τομείς που συζητήθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ