Μενού Κλείσιμο

Αθλούμαι, χαρά-ΖΩ το μέλλον

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Γυμνάσιο Κορινού

Με αντίξοες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Κορινού οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Για το τρέχον σχολικό έτος ορίστηκε ως μέρα εκδηλώσεων η 2α Οκτωβρίου 2017 με κεντρικό μήνυμα: «Αθλούμαι – χαράΖΩ το μέλλον».
Η συνεχής βροχόπτωση δεν επέτρεψε να υλοποιηθεί όλο το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων που εκπόνησαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής των δύο σχολείων, κ. Δημήτρης Μπουροζίκας και κ. Πέτρος Ιωαννίδης. Έτσι αρχικά έγινε μια συζήτηση για τη σημασία που έχει η δια βίου άσκηση και ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες για τους τρόπους αποφυγής ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της άθλησης. Ακολούθησε προβολή διαφανειών και βίντεο σχετικών με τον αθλητισμό και προς το τέλος της ημέρας οι μαθητές συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου, βόλεϊμπολ, μπάσκετ, μπάντμιντον, παιχνίδια και άλλες κινητικές δραστηριότητες.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολικού συγκροτήματος συμμετέχοντας καθολικά στις εκδηλώσεις απέδειξαν έμπρακτα τη σημαντική συμβολή που έχει ο αθλητισμός στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ